Kristillinen oikeisto puhuttaa

Kristillinen oikeisto puhuttaa

Laura Widén kirjoitti (K&k 29.1.), että ”kristillistä oikeistoa” ei voi olla olemassakaan. Tähän tulokseen kuulemma pääsee, jos lukee yhdenkin evankeliumin.

Minä olen lukenut Markuksen evankeliumin. Mark. 7:24–30 kertoo, kuinka foinikialainen, siis vierasmaalainen, nainen tulee pyytämään Jeesukselta apua. Tämä vastaa: ”Anna lasten ensin syödä kyllikseen. Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.”

Väitänpä aivan piruuttani, että Jeesus oli äärioikeistolainen, joka piti vieraita kansoja eläiminä. En siksi, että niin todella uskoisin, vaan siksi, että Jeesuksen ja kristinuskon vasemmistohenkinen politisointi saisi jo vähitellen riittää.

Olavi Seppänen
teologian ylioppilas

 

Laura Widénin mielipidekirjoitus (K&k 29.1) sisälsi useita käsittämättömiä väitteitä. Kolumnisti Wille Rydmanin pilkkaamisen ohella myös Perussuomalaiset saivat kyytiä.

Arvokonservatiivien, Perussuomalaisten sekä muutamien kokoomuslaisten kuten Rydmanin, perusperiaatteet ”koti, uskonto ja isänmaa” nimenomaan edustavat kristillistä arvomaailmaa. Siksi Rydmanin valinta kolumnistiksi oli hyvä. Rydmanin kolumnit tuovat järjen sanan lehden muuten hyvin liberaaliin linjaan.

Rydmanin tai Perussuomalaisten vertaaminen äärioikeistoon on erittäin loukkaavaa. Perussuomalaiset on ohjelmansa mukaan kristillissosiaalinen puolue, joka ei usko oikeistolaiseen rahavaltaan eikä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Widén kertoi pelkonaan olevan ”isä Perussuomalaisen” näkeminen lehden kannessa. Olisihan se tietysti aika hirveää, jos seurakuntalehden kannessa olisi ihan oikea kristitty.

Tunnen paljon sekä oikeistolaisia että vasemmistolaisia kristittyjä. Itse en ole kumpikaan, mutta silti minun ei nuorena ja sivistyneenä kristittynä tarvitse arvioida tai kyseenalaistaa toisten kristillisyyttä. Olkaamme kaikki kristittyjä – oikeisto, vasemmisto sekä kaikki siltä väliltä!

Toni Ahva
varapuheenjohtaja, Länsi-Helsingin Perussuomalaiset

 

Jaa tämä artikkeli: