null Kristillisen kirjan makutesti

Kristillisen kirjan makutesti

Parhaillaan (30.3.–5.4.) vietetään kristillisen kirjan viikkoa. Silloin on tapana nostaa esiin hyviä alan kirjoja.

Päätellen viime aikojen valinnoista Vuoden kristilliseksi kirjaksi nimityksen ansaitsee lähinnä kirja, joka kertoo tietopuolisesti kirkosta, Jumalasta, virsikirjasta tai uskosta.

Sitä ei saa kirja, joka puhuisi yleisen kaunokirjallisuuden tavoin vaikuttavasti todellisuudesta, kääntäisi lukijan tunnemaailmaa piirun verran uuteen kuosiin tai saisi hänet katsomaan itseään ja toisia ihmisiä uusin ja entistä myötätuntoisemmin silmin. Tällaisen mielenmuutoksen saattaa saada aikaan romaani, joka ei mainitse kirkkoa tai Jumalaa sanallakaan, mutta tuntee ihmisen.

Kristillistä kirjallisuutta, siis sitä joka puhuu ”kristillisellä tavalla” ja hartaasti Jumalasta, on monenlaista ja monen tasoista. Koska silloin liikutaan usein uskon tulkinnanvaraisessa maailmassa, kannattaa tehdä lukemalleen makutesti. Maistuuko luettu elämältä sellaisena kuin sinä sen ymmärrät? Tuntuuko siltä, että tajuntasi avartuu ja sydämesi lämpenee? Näetkö tarkemmin oikeudenmukaisuuden ja totuuden vaatimuksen? Millainen on jälkimaku – haluatko nähdä maailman siten kuin lukemasi kirja sen tekee?

Myös kristillinen kirja voi olla pääsy uusiin maailmoihin – tai sitten ei. Maku ratkaisee, eikä ennakkoluuloinen kannata olla.


Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.