null Kristinuskon peruskysymyksistä

Puheenvuorot

Kristinuskon peruskysymyksistä

Apostolien välityksellä olemme saaneet kristinuskon. Paavalin sanoma on edelleen yhtä ajankohtaista kuin 2000 vuotta sitten. Poistamalla Raamatusta yksikin asia otetaan pois koko sen arvovalta, toteaa Luther. Jos luovumme apostolien opetuksesta, luovumme koko kristinuskosta. Sanassaan Jumala itse kutsuu meitä. Älä pelkää, minä olen lunastanut sinut, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sanotaan Jesajan kirjassa. Elämä on uskoa ja luottamusta siihen, että olemme Jumalan käsissä.

Jokainen on Jumalalle tärkeä! Mutta Jumala ei pakota ketään uskomaan häneen. Tässä elämässä ratkeaa kuitenkin taivasosamme. Ei ole siis mahdollista tehdä parannusta tämän elämän jälkeen. On siis tärkeää kysyä itseltään, elänkö uskossa Jeesukseen.

Jumala ei lähettänyt poikaansa tuomitsemaan ketään vaan pelastamaan. Emme tiedä, miten Vapahtaja löytää, kun hän palaa takaisin. Mutta yksi on varmaa: Hän on luvannut tarkoin varjella ja pelastaa ne, jotka pitävät kiinni hänen sanastaan ja uskovat häneen. Nämä tosiasiat on syytä jokaisen pitää mielessä, niin teol.yo. Kari Peitsamon kuin Taivastietä kompuroivan eläkeläismummonkin (Kirkko ja Kaupunki 26.8.)

Tapio Luode
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.