null Kristityt muistavat kuollutta ranskalaista pappia

Pariisissa ihmiset surivat eilen St Etienne-Du-Rouvray'n kirkkoon tehdyssä iskussa kuollutta pappia. Myös sosiaalisessa mediassa ihmiset osoittivat suruaan ja myötätuntoaan. Kuva: Geofforoy Van Der Hasselt/Lehtikuva/AFP.

Pariisissa ihmiset surivat eilen St Etienne-Du-Rouvray'n kirkkoon tehdyssä iskussa kuollutta pappia. Myös sosiaalisessa mediassa ihmiset osoittivat suruaan ja myötätuntoaan. Kuva: Geofforoy Van Der Hasselt/Lehtikuva/AFP.

Ajankohtaista

Kristityt muistavat kuollutta ranskalaista pappia

Sosiaalisissa medioissa surraan eilen Ranskassa väkivaltaisesti kuollutta pappia. Myös Kirkkojen maailmanneuvosto ja paavi Franciscus ovat esittäneet osanottonsa.

#JeSuisPretre eli "minä olen pappi" ja #JeSuisCatholique eli "minä olen katolilainen" levisivät eilen sosiaalisissa medioissa katolilaisen papin kuoleman tultua julki. Samankaltaista aihetunnistetta käytettiin viimeksi tammikuussa 2015 asemiesten hyökättyä satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen.

Sosiaalisissa medioissa jaettiin myös iskun innoittamana runsaasti kristillisiä kuvia. Monissa julkaisuissa näkyi kärsivä Jeesus.

Kuollut pappi Jacques Hamel oli seurakunnassaan pidetty hahmo. BBC:n mukaan mies oli ehtinyt jo 86 vuoden ikään, mutta hyvän kuntonsa vuoksi halusi jatkaa työssään. Eläkkeelle hän olisi päässyt jo 75-vuotiaana.

Le Figaro -lehden mukaan Hamel teki myös uskontojen välistä yhteistyötä muun muassa alueen muslimien kanssa.

Työlleen omistautunut mies oli vetämässä messua myös eilen tiistaina. Hamelin työpaikka sijaitsi Luoteis-Ranskassa Rouenin esikaupunkialueella.

St Etienne-du-Rouvrayn kirkkoon hyökkäsi eilen kaksi miestä, jotka ottivat viisi ihmistä panttivangeikseen. Joukkoon kuului Hamelin lisäksi kaksi nunnaa ja kaksi kirkossa vieraillutta ihmistä.

Olemme erityisen järkyttyneitä, koska tämä kauhea väkivalta tapahtui kirkossa, jossa Jumalan rakkautta on julistettu.

– paavin lehdistöpäällikkö Federico Lombardi

Hyökkääjät ilmoittivat kuuluvansa terroristijärjestö Isisiin. Panttivankitilanne päättyi Hamelin ja kaappaajien kuolemaan. Tilanteessa loukkaantui myös kolme panttivankia, joista yksi vakavasti.

Paavin lehdistöpäällikkö Federico Lombardi pitää kirkkoon hyökkäämistä tuomittavana.

”Olemme erityisen järkyttyneitä, koska tämä kauhea väkivalta tapahtui kirkossa, jossa Jumalan rakkautta on julistettu.”

Lombardin kommentti on julkaistu Vatikaanin virallisella uutissivustolla. Uutisen mukaan paavi Franciscus on järkyttynyt hyökkäyksen vuoksi.

Myös Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Hielke Wolters on ilmaissut surunvalittelunsa.

”Välitämme osanottomme ranskalaisille ja Saint-Etienne-du-Rouvray’n yhteisölle tämän uusimman väkivallan purkauksen vuoksi. Yhdymme heidän suruunsa.”

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.