null Kritiikkiä Jarmo Tarkille

Puheenvuorot

Kritiikkiä Jarmo Tarkille

Kylläpä karahti Jarmo Tarkki karkeasti karille (Kirkko ja kaupunki 5.8.)! Petrus Abaelardus oli myös filosofi. Siksipä varmaan järjenpäätelmänsä vierottivatkin hänet ”verisestä” evankeliumista. Se oli liian kuumaa tavaraa hänelle, kuten myös Tarkille. Synti on ikuista ja jää ikuisesti olemaan, jos Jumala ei Poikaansa uhraamalla olisi saanut perustetta antaa anteeksi niille, jotka uskovat sovitukseen.

Ihmiset vieraantuvat evankeliumista, kun edes kirkko ei opeta sitä selkeästi. Kyllä sovitusoppi syntyi jo heti ristin juurella Kristuksen maahan vuotaneen veren perusteella. Se oli hinta ihmiskunnan synneistä. Se oli Jumalan suunnitelma ja se toteutui. Sen sisäistäminen edellyttää Jumalan Pyhän Hengen työtä meissä.

Jeesus voi olla tie ja elämä ilman sovitustakin, mutta koko totuutta hän ei enää edustaisi. Se ei olisi sen kummempi tie kuin monen muunkaan ideologian viitoittama. Jos tämä tie veisi Taivaaseen, niin minnekä pannaan ne sovittamattomat sielut, jotka eivät sinne edes halua? Hehän olisivat Tarkin mukaan periaatteessa kelvollisia ikuiseen elämään, hekin. Goodbye kristillinen maailma, jos tämä näkemys voittaa.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.