null Kudetta kuolleille

Kudetta kuolleille

Virkatut pääkallot tuijottavat hevoskastanjasta entisellä hautausmaalla Vanhassa kirkkopuistossa. Se tunnetaan myös Ruttopuistona, koska alueelle haudattiin vuoden 1710 ruttoepidemian uhreja.

Pääkalloja, hämähäkkejä, kukkia ja perhosia yhdistävä teos on yksi noin 60:stä näyttävästä neulegraffitista, joilla puettiin yhtä monta puuta viime lauantaina. Neuleryhmä Knit or Die kertoo ottaneensa työhönsä vaikutteita meksikolaisesta kuolleiden päivästä, jolloin perheet kokoontuvat herkkujen kera hautausmaalle muistamaan läheisiään. Riehakkaissa juhlissa saatetaan tuoda vainajalle vaikka tequilaa.

Ruttopuistossa piknikvilttejä levitetään 1700- ja 1800-luvulla pystytettyjen hautakivien lomaan, ja monet evässeurueet ovat nuorten kaveriporukoita.

Bulevardin, Annankadun, Lönnrotinkadun ja Yrjönkadun välissä sijaitseva viheralue on myös suosittu läpikulkupaikka. Ruuhka-aikoina työmatkalaiset kiirehtivät puiston hiekkakujia nyt pehmeiden tupsujen, sydänten, kukkien, raitojen, lapasten, sukkien ja lintujen keskellä. Knit’n’ Tag -tapahtuma kuuluu designpääkaupunkivuoden ohjelmaan.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus riisuu neuleet puista 27. syyskuuta. Muutama puu on paljaana nytkin, joten koirien ei tarvitse pissiä neuleille.

Pihla Tiihonen

Kerro meille paikasta, josta kannattaisi tehdä juttu: toimitus@kirkkojakaupunki.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.