null Kuinka harkosta tulee harakka?

Kuinka harkosta tulee harakka?

Hämeenkylän kirkolle kokoonnuttiin kuvanveiston parissa maanantaina 9.1. Päiväkahvin aikaan.

Niilo Koskenkorva, 67

Mikä sai sinut tulemaan Päiväkahvin aikaan -tilaisuuteen?

— Vaimoni käy erilaisissa tilaisuuksissa kirkolla paljon enemmän kuin minä. Tällä kertaa hänellä oli muuta menemistä. Tulin kirkolle tilaisuuden aiheen takia. Kuvanveisto, ja yleisemminkin taiteilu, on aina kiinnostanut minua, vaikka oma taiteen harrastamiseni jäikin kansakouluasteelle.

Millaista kuvanveisto on?

— Tiesin etukäteen, etteivät veistokset synny hetkessä. Prosessi on vielä pitempi ja sen vaiheet vaikeampia kuin osasin ajatella, vaikka tunnen metallialaa itsekin. Yllättävää on, että veistoksen suunnitteluvaiheessa kuvanveistäjä piirtää aihettaan. Lintujen ystävä kertoi minulle myös uutta tietoa linnuista.

Pisteillä 1–5, paljonko annat tilaisuudelle?

— Annan 5+ pistettä kuvanveiston ja veistosten hyvästä ja havainnollisesta esittelystä.


Terttu Piirainen, 65

Mikä sai sinut tulemaan Päiväkahvin aikaan -tilaisuuteen?

— Olen käynyt Päiväkahvin aikaan -tilaisuuksissa jo syyspuolella, jolloin ne alkoivat. Lisäksi tämänkertainen aihe kuvanveisto kiinnosti minua erityisesti.

Millaista kuvanveisto on?

— Etukäteen minua ihmetytti, kuinka niin herkkä, hento ja kaunis olento kuin lintu — silloinkin kun se on iso — saadaan veistetyksi tai valetuksi metalliin.

— Oli kiinnostavaa kuulla, kuinka monipuolisesti kuvanveistäjä on paneutunut lintujen muotoon, hahmoon ja elämäntyyliin. Samoin siitä, kuinka aikoinaan sairaus muutti ekonomin elämänsuunnitelmia. Hän löysi tilanteestaan myönteisen puolen ja alkoi tehdä veistoksia.

Pisteillä 1–5, paljonko annat tilaisuudelle?

— Annan 5+ pistettä kokeneelle puhujalle ja sille, että muutamia veistoksia pääsi hipelöimäänkin.


Jorma Lehtonen, 79

Mikä sai sinut tulemaan Päiväkahvin aikaan -tilaisuuteen?

— Päiväkahvin aikaan -tilaisuuksien vetäjä Kersti Rantasalo pyysi minua esittelemään kuvanveistoa. Käyn kotikirkolla aika usein muutenkin, tavallisesti sunnuntaisin messussa.

Millaista kuvanveisto on?

— Yhdessä Kerstin kanssa kehitimme aiheekseni Harkosta harakaksi. Metalliharkot, joista pronssiveistokset valetaan, painavat 9–10 kiloa. Aiheeni toinen sana ”harakka” on runollinen asia. En ole koskaan tehnyt harakkaa, vaikka olenkin tehnyt monia lintulajeja. Harakka on muuten kaunis lintu, mutta sen nokka on jykevä. Veistoksessa se näyttäisi rumalta.

— Opastajani, kuvanveistäjä Heikki Häiväoja neuvoi minua keskittymään lintuihin. Olen harrastanut niitä pikkupojasta asti.

Pisteillä 1–5, paljonko annat tilaisuudelle?

— Annan 5 pistettä aktiivisille kuulijoille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.