Kuinka pääsee alkuun?

Kuinka pääsee alkuun?

Mehiläishoidon aloituskustannukset ovat melko pienet, sillä alkuun pääsee alle 500 eurolla. Kaluston voi ostaa käytettynä tai jopa rakentaa itse. Tärkeimpiä varusteita ovat suojapuku, käsineet ja savutin.

Hunajan tuottaminen edellyttää myös tietoa mehiläisten elintavoista ja hoidosta. Käytännön hoitotoimet oppii parhaiten kurssilla. Kurssit alkavat yleensä vuoden vaihteessa, mutta suuren suosion vuoksi niille kannattaa ilmoittautua ajoissa. Internetissä on myös online-kursseja ja ohjevideoita.

Suomen mehiläishoitajien liitto on julkaissut opaskirjoja. Liiton Mehiläinen-lehdessä neuvotaan parhaimmat käytännöt tautien torjumiseen.

Mehiläiset kannattaa hankkia hoitajalta, joka on huolehtinut tautien ja punkkien torjunnasta. Kaupunkiin soveltuvat parhaiten vähän parveilevat ja rauhalliset mehiläiskannat.

Ennen tarhan perustamista mehiläistarhaajan täytyy huolehtia viranomaisilmoituksista. Ohjeet ja lomakkeet ovat Suomen mehiläishoitajien liiton verkkosivulla www.mehilaishoitajat.fi. Lisäksi tarvitaan kiinteistönomistajan lupa, ja naapureidenkin kanssa kannattaa jutella asiasta.

Jaa tämä artikkeli: