null Kulttuurimuija: Sohvaperunan tunnustuksia

Puheenvuorot

Kulttuurimuija: Sohvaperunan tunnustuksia

Olen aina inhonnut Frendejä. Mikä teki tästä kahvinjuonnista ja kaverien kanssa vehtaamisesta maailman suosituimman komedian? En ymmärrä.

Ylen Sohvaperunat etsii uusia perunoita (pun intended) uudelle tuotantokaudelle. Sohvaperunat on lempisarjani. Siinä ihmiset katsovat pienryhmissä telkkaria ja kommentoivat ajankohtaisia televisio-ohjelmia. Absurdia, nerokasta. Uhosin joskus, että ilmoitan itseni, äitini ja mummoni ohjelmaan. Olemme lähes kaikesta päivänpolttavasta eri mieltä. Hyvällä tavalla eri mieltä, tiedättehän, perheet.

Sohvaperunahomma pisti miettimään omaa suhdettani telkkariin. Tässä muutama tv-tunnustus:


1. Olen aina inhonnut Frendejä.

Mikä teki tästä kädenlämpöisestä kahvinjuonnista ja kaverien kanssa vehtaamisesta maailman suosituimman komedian? En ymmärrä.

2. Syytän Tuulen viemää kaikesta rakkauselämäni epäonnesta.

Katsoin Tuulen viemää -elokuvan joskus kymmenvuotiaana ja seuraavat 20 vuotta kuvittelin olevani Scarlett O’Hara. Ajattelin, että mitä hankalampi kuvio, sitä suuremmasta rakkaudesta on kyse. Vinkkinä muille, näin ei ole.

3. Pidän itseäni puoliammattilaisena uinnissa, formuloissa, jääkiekossa ja mäkihypyssä, kiitos television.

Rakkaimpiin lapsuusmuistoihini kuuluu hetket, kun isän kanssa katsoimme yhdessä Sievistä, Häkkistä, Niemistä ja MM-lätkää (95 nevaforget!) telkkarista. Tällä lyhyellä oppimäärällä voin sujuvasti keskustella esimerkiksi perhosuinnista, shikaaneista ja paitsiosta.

4. Olen riidellyt parhaan ystäväni kanssa kaksi kertaa. Toisella kertaa riitelimme Tuurin kyläkaupasta kertovasta tv-sarjasta.

Tämän jälkeen emme ole puhuneet tosi-tv:stä. Se ei sovi kaikille.

5. Telkkarinkatselulla on tervehdyttävä vaikutus.

Kaipaan vakituisista päivätöistä ainoastaan sairaslomia. Olen freelancer ja freelancerit eivät sairasta. Toisinaan olisi huikeaa potemalla potea flunssaa, kääriytyä sohvannurkkaan ja antaa tv-ohjelmien parantaa.

6. Meillä ei ole televisiota.

En siis kanavasurffaile. Paitsi kylässä. Silloin sitäkin intohimoisemmin.

7. Ostan maksullisen kanavapaketin aina kun tulee uusi Vain elämää -kausi.

Suhtaudun kyseenalaistaen ihmisiin, jotka eivät pidä Vain elämäästä.

8. Olen iloinen (yle)veronmaksaja…

…erityisesti Yle Teeman vuoksi. Jos Teemaa ei olisi, olisin hapan yleveronmaksaja. Katsokaa nyt vaikka tämä Teeman huikean hieno elokuvafestarikonsepti

9. Talk show -konseptit kaipaavat päivitystä.

Esittävän taiteen puolella on jo siirrytty kyynisyyden ajasta vilpittömyyden aikaan, samanlaista otetta kaipaisin telkkarien talk show -ohjelmiin. Lämpö ja lempeys ei tarkoita tylsyyttä tai höttöä.

10. Vlogit ja tubettajat – wotwot?

Vaikka olen verrattain moderni ihminen ja semi-someaddikti, en ole päässyt kärryille tubeskenestä. Vinkkejä otetaan vastaan vlogeista ja tubekanavista, joiden sisältö voisi kiinnostaa kaltaistani!

Näillä eväillä Sohvaperunaksi? Pitäisikö silloin ostaa telkkari? Olisiko sinusta Sohvaperunaksi?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.