Kuolema ristillä lastenkirjoissa

Kuolema ristillä lastenkirjoissa

Kristillisestä pääsiäisestä on kirjoitettu Suomessa 2000-luvulla muutama lastenkirja, jotka kuuluvat Helsingin kaupunginkirjaston valikoimiin.

Ihme pääsiäinen (Lasten Keskus 2012) sisältää 127 sivua lapsille sovellettuja kertomuksia Raamatusta, värityskuvia, tehtäviä ja leikkejä. Jeesuksen kuolemaa käsitellään vain muutamassa lauseessa: Sotilaat vievät Jeesuksen Golgata-mäelle ja nostavat hänet roikkumaan ristille. Tulee pimeää ja kuuluu kova jyrähdys. Sitten Jeesus on kuollut.

Kirjan läpi kulkee kehyskertomus kristillisiin juhlaperinteisiin tutustuvista sisaruksista Väinöstä ja Viivistä sekä heidän muslimiystävästään Mesutista, joka viettää pyhäpäivää perjantaisin. Kertomus sopii iltasaduksi, tiedot karttuvat samalla.

Saman kustantajan vanhemmassa kirjassa Lasten pääsiäinen (2001) lapsi ehtii jännittää Jeesuksen teloitusta usean aukeaman verran. Kirjassa on 32 sivua.

Rajuinta kieltä sisältää pikkulasten kuvakirjalta näyttävä Jeesus ja pääsiäinen (Uusi Tie 2007). Siinä Jeesus määrätään surmattavaksi ja sotilaat naulitsevat hänet ristille, jossa hän kuolee tuntien kuluttua. Tapahtumille on omistettu kuusi kirjan 29 sivusta.

Uusi Tie on Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kustantamo. Helsingin seurakuntayhtymä ei tue Kansanlähetystä, joka ei noudata kirkon linjauksia suhtautumisessa naispappeuteen ja seksuaalivähemmistöihin.

Jaa tämä artikkeli: