null Kuulkaa kaikki!

Tähän on tultu. Te olette riistäneet maan tyhjiin, te olette tärvelleet sen, köyhien omasta te olette koonneet omaisuutenne. Millä oikeudella te ruhjotte minun kansaani, iskette köyhiä vasten kasvoja?

Tähän on tultu. Te olette riistäneet maan tyhjiin, te olette tärvelleet sen, köyhien omasta te olette koonneet omaisuutenne. Millä oikeudella te ruhjotte minun kansaani, iskette köyhiä vasten kasvoja?

Kuulkaa kaikki!

Jos profeetat Aamos ja Jesaja eläisivät nyt, heillä saattaisi olla meille tällainen saarna.

Teksti Kai Sadinmaa
Kuva Esko Jämsä

Kuule, taivas, kuuntele, maa! Herra puhuu:

Minä kasvatin Suomen kansaa, saatoin heidät täyteen mittaan, annoin heille kauniin maan, jossa ketään ei hylätä, ei unohdeta köyhää ja heikkoa, mutta nyt he ovat uhmaten nousseet minua vastaan.

Voi syntisiä Suomen valtiaita, raskaasti rikkonutta sukua, pahantekijöiden perhettä, rikoksiin eksyneitä lapsia! Te olette murskanneet Suomi-neidon jalat ja kädet, haavoittaneet sen sydäntä.

Kuuluttakaa pian kaikissa kartanoissa: Tulkaa ja nähkää, mikä mellastus tässä maassa on käynnissä, millainen sorto täällä vallitsee! Heillä ei ole tajua oikeudesta – sanoo Herra – vaan he kokoavat omaisuutta kartanoihinsa vääryydellä ja väkivallalla.

Kuulkaa tätä, te kauniit ja rohkeat, te uhkeat ja rikkaat, Hangosta Utsjoelle!

Te sorratte vähävaraisia ja riistätte köyhiä. Pyhyytensä kautta on Herra Jumala vannonut:

Teille koittaa aika, jolloin teidät raahataan pois väkäpiikeillä, kalakoukuilla viimeistä myöten.

Kuulkaa, te Suomen päämiehet, rahamiehet, te kansan johtajat!

Eikö teidän tulisi tietää, mikä on oikein? Mutta te vihaatte hyvää ja rakastatte pahaa. Te nyljette ihmisiltä nahan, revitte lihan heidän luistaan. Te kiskotte nahan ihmisten päältä, rikotte heidän luunsa, paloittelette heidät kuin lihat kattilaan. Te väännätte suoran vääräksi ja pidätte oikeutta pilkkananne, te rakennatte maata valheilla ja pidätte taloutta vääryyden keinoin.

Lahjuksia vastaan tämän maan päättäjät jakavat oikeutta, palkasta media, heidän lakeijansa opettaa, maksusta heidän asiantuntijansa ennustavat. Teidän tähtenne maa kynnetään pelloksi, Helsingistä tulee rauniokumpu ja Senaatintorin peittää metsä.

Kuulkaa tätä, te jotka poljette vähävaraisia ja ajatte köyhät perikatoon!

Te sanotte: Milloin saamme viimeisetkin kaupan esteet purettua, että voimme myydä huonoa tavaraa kalliilla. Silloin voimme taas pienentää mittaa, suurentaa hintaa ja pettää väärällä vaa’alla. Näin saamme varattomat valtaamme rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla ja rihkamankin myymme kultana.

Herra on vannonut: Minä en unohda yhtäkään heidän tekoansa!

Autius tulee Suomen maahan, Pääoman Peto tuhoaa kaupunkimme, suursijoittajat syövät satomme silmiemme edessä. Autius tulee kaikkialle, kaiken tulee Rahan Mahti tuhoamaan.

Kuulkaa Herran sana, te Suomi-Sodoman johtajat, kuuntele Jumalamme puhetta, sinä Suomi-Gomorran kansa:

Mitä minä kostun teidän ainaisista uhreistanne, sanoo Herra. Olen saanut kyllikseni teidän saneerauspolitiikastanne, jatkuvasta kansalaisten kurittamisesta, ei minua miellytä teidän voittojen maksimointinne. Kuka teitä on käskenyt Mammonaa palvomaan? Lakatkaa jo tarjoamasta turhia uhrejanne, minä inhoan niiden savua!

Visiot ja strategiat, konsultit ja tulosjohtamiset – minä en siedä teidän epäpyhiä mantrojanne, pahoja tekojanne. Teidän kustannustehokkuutenne ja kvartaalinne, minä vihaan niitä. Niistä on tullut minulle taakka, jota olen väsynyt kantamaan.

Voi häpeä! Mammonan portoksi on sortunut koko maa. Herra asettuu käymään oikeutta, hän ryhtyy tuomitsemaan Suomen kansaa. Hän tulee ja vaatii tilille hallituksen, eduskunnan, työmarkkina- ja eläkejärjestöt, koko elinkeinoelämän:

Te olette riistäneet maan tyhjiin, te olette tärvelleet sen, köyhien omasta te olette koonneet omaisuutenne. Millä oikeudella te ruhjotte minun kansaani, iskette köyhiä vasten kasvoja?

Näin sanoo Jumala, Herra Sebaot. Voi niitä, jotka siirtävät rahat ja työpaikat ulkomaille. Voi niitä, jotka liittävät talon taloon ja yhdistävät pellon peltoon, yrityksen yritykseen, kunnes koko maa on yksin heidän eikä kukaan muu mahdu elämään siellä.

Omin korvin olen kuullut Herran Sebaotin sanan: Näette vielä, että autius saapuu moneen taloon, suuret ja mahtavat ideaparkit ja kauppakeskukset raunioituvat ja viimeisetkin tehtaat ajetaan alas.

Herran päivänä tulee loppu Suomen, koko Euroopan valtiaista, raharikkaista keinottelijoista, loppu sorrosta ja vainosta!

Jumalattomilta Herra taittaa sauvan, hallitsijoilta ja suurpankeilta ruoskan, jolla ne raivon vallassa lyövät kansoja, Kreikkaa, Espanjaa ja Suomea. Ne vallitsevat kansoja vihansa voimalla ja ahdistavat niitä säästelemättä.

Katso: Herra hävittää Euroopan ja autioittaa sen, runtelee sen kasvot ja lyö hajalle sen asukkaat. Samalla tavoin käy päättäjien kuin kansankin, petosta petoksen jälkeen! Kauhu ja kuoppa ja loukku uhkaavat sinua, Suomen asukas. Joka pakenee kauhun huutoa, se putoaa kuoppaan, ja jos hän kuopasta nousee, hän jää loukkuun.

Sillä taivaan ikkunat aukenevat ja maan perustukset järkkyvät, maa järisee, aaltoaa, huojuu ja sortuu. Maa horjuu kuin juopunut, vaappuu kuin vartiolava tuulessa. Raskaana maata piinaa sen rikkomus, se kaatuu eikä enää nouse.

Tuomiosunnuntai 25.11. on kirkkovuoden viimeinen pyhä, tilinteon päivä. Se muistuttaa siitä, että tämä maailma päättyy kerran. Nyt on aika kiinnittää huomio siihen, mitä lähimmäinen tarvitsee.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.