null Kuvareportaasi: Lahjoitusurut paloiteltiin ja pakattiin matkaan

Purkutyön hoitivat Kangasalan Urkumiesten Seppo Heikkilä (kuvassa) ja Kalevi Raitia.

Purkutyön hoitivat Kangasalan Urkumiesten Seppo Heikkilä (kuvassa) ja Kalevi Raitia.

Ajankohtaista

Kuvareportaasi: Lahjoitusurut paloiteltiin ja pakattiin matkaan

Mellunmäen seurakuntakeskuksen urut purettiin, pakattiin ja lähetettiin matkaan kohti Ylivieskaa. Ylivieskan kirkko ja sen mukana urut tuhoutuivat tulipalossa viime keväänä.


Ylivieskan seurakunta ottaa urut kiitollisuudella vastaan.

"Urkulahjoitukseen sisältyy sekä ajatus keskinäisestä jakamisesta ja myötätunnon osoittamisesta että taloudellisesta tukemisesta. Lahjan antaminen kuvastaa kristittyjen keskinäistä yhteyttä ja lähimmäisenrakkautta", sanoo kirkkoherra Timo Määttä.

Urut saataneen koottua loka-marraskuun aikana. Aluksi ne palvelevat kanttorien harjoitusurkuina, koska kirkon urut ovat tuhoutuneet, sekä seurakunnan erilaisissa tilaisuuksissa, mm. hautajaisten muistotilaisuuksissa.

Entä missä vaiheessa Ylivieskan kirkkoprojekti on tällä hetkellä?

"Kevät oli seurakuntalaisten mielipiteiden kartoittamisen aikaa, ja päättyneellä kesäkaudella on ollut mahdollisuus keskustella kirkkohankkeesta ja kypsytellä asiaa. Syyskuun alussa kirkkovaltuusto kokoontuu iltakouluun keskustelemaan kirkkohankkeesta ja sen toteuttamisesta, ja syyskuun loppupuolella on aika tehdä päätös siitä, mille paikalle kirkko rakennetaan. Tämän pohjalta suunnittelua jatketaan eteenpäin", Määttä kertoo.

(Juttua muokattu 29.8.2016: Lisätty Ylivieskan kirkkoherran kommentit)

Jaa tämä artikkeli: