null Kysymys olisi syytä kertoa

Puheenvuorot

Kysymys olisi syytä kertoa

Usein poliitikkoja syytetään siitä, että he eivät vastaa kysymyksiin suoraan. Joskus kuitenkin käy niin, että poliitikko vastaa suoraan toimittajan esittämään kysymykseen, mutta toimittaja kertoo lukijalle vain vastauksen.

Tämä saattaa antaa vastauksesta, vastaajasta ja vastaajan puolueesta virheellisen kuvan. Näin koen käyneen suurmoskeija-hankkeesta kertovassa Kirkko ja kaupungin jutussa (28.1.).

Toimittaja Topias Haikalan yksi kysymys kuului: Missä Helsingin kasvavan muslimiväestön olisi mielestänne hyvä harjoittaa uskontoaan? Ja tähän kysymykseen siis vastasin suoraan: "Mielestäni heidän ei ole hyvä harjoittaa uskontoaan. Kunnioitan heidän uskonnonvapauttaan ja he saavat harjoittaa sitä, mutta en näe hyväksi harjoittaa uskontoa, joka ei johda Taivaaseen."

Mika Ebeling
valtuustoryhmän puheenjohtaja (KD, Helsinki)

 

Edellisen johdosta: Mika Ebeling on oikeassa. Mainittua kysymystä ei rajallisen tilan vuoksi mahduttu käsittelemään jutussa laajemmin. Ebelingin näkemys oli kuitenkin niin kiinnostava, että halusin ottaa sen juttuun mukaan. Tekstissä olisi pitänyt mainita, mihin kysymykseen Ebeling vastasi.

Topias Haikala

Jaa tämä artikkeli: