null Laaja-alaisempaa katsomusaineiden opetusta

Puheenvuorot

Laaja-alaisempaa katsomusaineiden opetusta

Olen miettinyt oman lapseni ohjaamista pyhäkouluun. Se on mielestäni oikea paikka tunnustuksellisen uskonnon opettamiselle. Peruskoulun ja lukion opetuksen tulisi olla yleissivistävää ja laaja-alaista. Opetuksessa olisi hyvä pitää alusta asti mukana kaikki maailman suuret uskonnot ja ideologiat sekä meitä erityisesti lähellä olevat pienemmät liikkeet. Perspektiivin kannalta olisi hyvä kertoa myös suomalaisten ja saamelaisten muinaisuskonnoista.

Monipuolisen, aidosti tunnustuksettoman ja tietopohjaisen opetuksen etu on se, että kaikki lapset ja nuoret voisivat opiskella samaa ainetta erillisten uskonnon opetusten ja elämänkatsomustiedon sijaan. Kristinuskolla ja luterilaisuudella olisi kuitenkin edelleen hyvä olla opetuksessa erityisasema, sillä sen jonkinasteinen tunteminen on tärkeää kaikille suomalaisille ja Suomessa toimiville omasta uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta.

Yleissivistyksen ja suvaitsevaisuuden kannalta olisi tärkeää, että kaikille jaettaisiin sama laaja-alainen tieto sen sijaan, että eri ryhmät pysyttelevät tiivisti vain omissa poteroissaan.

Noora Kallio, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.