Laajasalon kotihoito toimii hyvin

Laajasalon kotihoito toimii hyvin

Istuin bussissa ja kuulin, kuinka takanani istuvat kaksi naista moittivat kovaan ääneen kotihoitoa. Heidän purkauksensa tuntui perustuvan enemmän mutu-tietoon kuin omakohtaiseen kokemukseen. Koska en pystynyt silloin kertomaan eriävää mielipidettäni, kerron sen nyt.

Asumme Laajasalon Yliskylässä ja meillä on kokemusta kotihoidosta noin viiden vuoden ajalta. Mieheni on raskashoitoinen, ja oma kuntonikin on kehnonlainen. Meillä käy kotihoito kolmesti päivässä, kaksi henkilöä kerrallaan.

Vuosien aikana meillä on tietysti käynyt melkoinen määrä hoitajia. Viimeisen vuoden aikana tilanne on parantunut. Nykyään viikon aikana saattaa kyllä käydä 6–7 eri hoitajaa, koska he tekevät vuorotyötä. Se tuo kuitenkin vaihtelua elämäämme. Useimmat heistä ovat tuttuja, ja he ovat seuranneet jo vuosia mieheni vointia.

Ongelmatilanteissa soitan kotihoidon päivystykseen, josta saan opastusta ja apua tilanteen mukaan. Muistan hyvin kuinka ahdistavaa ja turvatonta elämämme oli aikaisemmin.

Mieheni mieliala on parantunut ja sen mukana myös hänen fyysinen terveytensä. Tämä on Laajasalon kotihoidon Latu-tiimin (ja vähän muidenkin) ansiota.

Tuula Sirpi

Jaa tämä artikkeli: