null Laatujournalismi ja kilpailukyky

Puheenvuorot

Laatujournalismi ja kilpailukyky

Kerettiläinen (Kirkko ja kaupunki 3.3.) hekumoi: "Vaikka monet uskollisista laatujournalismin suurkuluttajista kyselevät, lakkautetaanko itse laihanlaisesta levikistä kärsivä Kotimaa-lehti klikkijournalismiin ihastuneine verkkolehtineen tänä vai ensi vuonna, me voimme lohduttaa: itse laatujournalismia ei sentään lakkauteta."

110-vuotias Kotimaa on tilattava lehti, jonka levikki kehittyy samaa tahtia muiden tilattavien paperilehtien kanssa. Kirkko ja kaupunki taas on jäsenlehti, jonka levikki on täysin riippumaton lehden laadusta. Lehti kustannetaan Helsingin seurakuntien jäsenten verorahoilla. Kotimaan näkökulmasta Kirkko ja kaupunki on täällä Helsingissä sen pahin kilpailija. Helsingin seurakuntien jäsenet eivät tilaa Kotimaata, koska he saavat ilmaiseksi myös yleiskirkollista ilmettä painottavan seurakuntalehden.

Selkeä työnjako näiden kahden välillä olisi ollut eduksi Kotimaalle ja sitä kautta kirkolliselle laatujournalismille koko Suomessa. Ehkä paras tapa varmistaa todella kilpailukykyinen kirkollinen laatujournalismi koko maassa olisi liittää yhteen Kotimaa sekä nykyiset seurakuntalehdet. Täten saataisiin iskukykyinen vastavoima maalliselle laatujournalismille.

Veikko Pöyhönen
opetusneuvos
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.