null Lähetysjuhlilla 9 000 vierasta

Musiikin ilo. Pekka Simojoki isännöi Majataloiltaa Lähetysjuhlilla.

Musiikin ilo. Pekka Simojoki isännöi Majataloiltaa Lähetysjuhlilla.

Lähetysjuhlilla 9 000 vierasta

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Haminassa päättyivät 10. kesäkuuta. Suomen Lähetysseuran ja Haminan evankelisluterilaisen seurakunnan järjestämät juhlat keräsivät kolmen päivän aikana noin
9 000 osallistujaa.

Lähetysjuhlat on Suomen suurin kirkon kansainvälisen toiminnan vuosittainen tapahtuma. Ohjelmassa on paljon eri tilaisuuksia: raamattutunteja, seuroja, konsertteja, jumalanpalveluksia, tietoa lähetystyön ajankohtaisista asioista sekä Lähetysseuran vuosikokous.

– Lähetys on Kristuksen esikuvan mukaista ihmisen puolustamista, sanoi Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja, piispa Matti Repo avatessaan seuran vuosikokouksen.

– Lähetys muodostuu evankeliumin julistamisesta, diakonisesta palvelusta ja profeetallisesta vaikuttamisesta yhteiskunnassa. Kirkko ei voi olla ilman lähetystä, koska kirkko on Kristuksesta todistava yhteisö. Tämä koskee myös Suomen evankelisluterilaista kirkkoa, joka itsekin on lähetyksen tulos, piispa painotti.

Lähetysseuran toiminnanjohtajan Seppo Rissasen mukaan järjestön ainoa tehtävä on lähetystyön tekeminen. Yhteistyökirkot ovat vahvasti mukana toteuttamassa lähetystyötä. Monet vanhoista kumppaneista esimerkiksi Etiopiassa ja Tansaniassa ovat kasvaneet Suomen evankelisluterilaista kirkkoa suuremmiksi.

Rissanen sanoi, että Lähetysseura jatkaa toimintaa ihmisoikeuksien puolustamiseksi ja köyhyyden poistamiseksi. Hän muistutti, ettei tämä tarkoita evankeliumin julistamisen vähentämistä, vaan päinvastoin. Lähetysseuran ulkomaiseen työhön siunattiin kahdeksan uutta lähetystyöntekijää.

Vuoden 2013 Valtakunnalliset Lähetysjuhlat pidetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–9.6. yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.