Lähihoitajille olisi töitä vaikka kuinka paljon

Lähihoitajille olisi töitä vaikka kuinka paljon

Lokakuun tietojen mukaan maassamme oli 6 954 työtöntä lähihoitajaa, joista Uudellamaalla 1 073. Lisäksi koko maassa oli työttömiä lastenhoitajia 1 997, joita Uudellamaalla 456. Koko maassa oli siis yhteensä työttömiä hoitajia 8 951. Heidän pitäisi olla työkykyisiä, muutenhan he eivät kortistossa olisi. Miksi siis emme palkkaisi heitä perheiden tueksi, perheisiin, joissa on myös pitkäaikaissairaita lapsia ja aikuisia sekä omaishoitajia raskaassa työssään? Ei ole järkevää pitää koulutettuja hoitajia työttömyyskortistossa varsinkaan silloin, kun heidän työpanostaan yhteiskunnassamme tarvitaan! Työttömyysturvalaki antaa oikeuden työttömyyteen, mutta eikö nyt maassamme ole perheiden hätätila? Lisäksi 17 000 hoitajaa on jo vaihtanut ammattia. Jotain on pahasti pielessä.

Onneksi kodinhoitajat ovat tulossa, mutta heille on annettava aikaa olla perheissä. Lyhytaikainen apu ei palauta äitien voimia takaisin. Äitien ja perheiden hätähuuto on kuultu, nyt on kaikkien työttömien hoitajien auttavat kädet saatava siihen tärkeimpään tehtäväänsä, lasten hoivaamiseen ja äitien todelliseen kuulemiseen.

Jonkinlainen työllistämiskurssi olisi hoitajille hyvä järjestää ja taata heille jokaiselle työpaikka. Kaksi hoitajaa kerrallaan perheessä mahdollistaisi myös äitien todellisen kuulemisen, toisen hoitajan keskittyessä lastenhoitoon. Lisäksi olisi ulkomailta tulevien hoitajien tuonti Suomeen lopetettava.

Birgitta Wulf-Luhtanen
Espoo

 

 

Jaa tämä artikkeli: