Lasta ei saa käyttää välineenä

Lasta ei saa käyttää välineenä

Nimimerkki Katkerat isovanhemmat kirjoitti (K&k 30.4.) miniästä, joka ei halua pitää yhteyttä. Lastenlapsien käyttäminen lyömäaseena ja välineenä isänpuoleisten isovanhempien kiusaamiseen on mielestäni lasten äidiltä väärä teko, jota hän ei ilmeisesti itse ymmärrä tekevänsä – ainakaan vielä. Kyse ei ole mielestäni ainakaan äidinrakkaudesta. Uskon, että isovanhemmat aivan aidosti rakastavat ja haluaisivat seurata lapsenlastensa kasvamista sekä poikansa perheen elämää.

Ajattelen myös, voisivatko äidin vanhemmat toimia jotenkin hyvinä välikäsinä sovun synnyttämisessä. Heilläkin on varmasti elämänkokemusta, ja he huomaavat tilanteen outouden, kun toiset isovanhemmat sivuutetaan.

On hyvä, jos isovanhemmat voivat ottaa välimatkaa ja miettiä, miten loppuelämänsä rakentavat. Toivottavasti löytyy vielä jotain mielekästä puuhaa, ja asiasta voi ehkä keskustella jonkun asiantuntijan kanssa, jotta saisi uusia näkökulmia ja pääsisi pois katkeruuden tunteesta. Ja parasta, teillä on vielä toisenne. Sekin on arvokas asia ja varmaan olette oman lapsenne kasvattaneet parhaan taitonne mukaan ja rakkaudella. Toivon, että löydätte ilonaiheita.

Uskallan kirjoittaa näin (ilman katkeruutta), koska minulla on ollut 18 vuoden ajan samantapaisia kokemuksia. Siitä tietää todella, miltä se tuntuu – myös toisista. Paljon olen hakenut apua ja saanut; nyt minulla on oma hyvä, rikas elämä mieheni kanssa.

Isoäiti

Jaa tämä artikkeli: