null Lasten nettikirkon häirinnästä tutkintapyyntö poliisille

Lasten nettikirkon häirinnästä tutkintapyyntö poliisille

Vantaan seurakuntayhtymä on jättänyt Vantaan poliisille tutkintapyynnön netissä toimivan lastenkirkko-palvelun häirinnästä.

Perjantaina jätetyssä tutkintapyynnössä asianomistajana on Vantaan seurakuntayhtymä, sillä koko kirkon palvelu on kehitetty Vantaan seurakuntien aloitteesta. Myös palvelun verkkotunnus on Vantaan seurakuntien hallinnassa.

Internetiin 13. tammikuuta avattu lastenkirkko.fi on palvelu, jossa alle 10-vuotiaat lapset voivat tutustua kirkon symboliikkaan, vaeltaa kirkkotilassa muokkaamillaan hahmoilla ja tavata ystäviään. Palveluun kuuluu myös valvottu chatti, joka on toistuvasti jouduttu sulkemaan palstalle tulleiden uskonnonvastaisten ja alatyylisten viestien takia.

– Haluamme selvittää, miten lastensuojelulakia ja uskonnonvapauslakia tässä tapauksessa tulkitaan, sanoo Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Aila Alarotu.

– Lastenkirkko ei ole ainoa netin keskustelusivusto, jota on häiritty. Poliisitutkinnan tulos tulee näyttämään suuntaa kaikelle netissä käyttäytymiselle.

Lastenkirkossa on ollut yli 22 000 käyntiä ja rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 5300. Lastenkirkko.fi:n ovat toteuttaneet Helsingin, Espoon, Vantaan, Oulun, Tampereen ja Turun seurakunnat. Suunnittelussa ovat olleet mukana Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Poikien ja Tyttöjen Keskus. Rahoitukseen ovat osallistuneet myös kirkkohallitus ja Kirkon mediasäätiö.

KT,

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.