Laulukilpailun osanottajille etsitään isäntäperheitä
Huippulaulaja. Mirjam Helin -laulukilpailun naisten sarjan voitti viime vuonna Julia Lezhneva. Kuva: Heikki Tuuli

Huippulaulaja. Mirjam Helin -laulukilpailun naisten sarjan voitti viime vuonna Julia Lezhneva. Kuva: Heikki Tuuli

Laulukilpailun osanottajille etsitään isäntäperheitä

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu järjestetään Helsingissä 4.–13. elokuuta. Laulukilpailun osanottajille etsitään parhaillaan uusia isäntäperheitä.

Seitsemännen kerran järjestettävä laulukilpailu tunnetaan lämpimästä yhteishengestä, jonka luomisessa isäntäperheillä on tärkeä merkitys. Nyt voi avata kotinsa ovet kansainvälisille nuorille laulajille ja kokea kilpailupäivät ainutlaatuisella tavalla. Lisätietoa saa verkkosivuilta www.mirjamhelin.fi, osoitteesta mp@mirjamhelin.fi tai numerosta 050 501 4026.

Mirjam Helin -laulukilpailuun haki eri puolilta maailmaa 326 laulajaa, joista esikarsintaraati valitsi kilpailuun 63. He edustavat 23 eri kansallisuutta, ja mukana on myös viisi suomalaislaulajaa: mezzosopraano Katariina Heikkilä, sopraanot Olga Heikkilä, Heli Huuki ja Hannakaisa Nyrönen sekä baritoni Waltteri Torikka.

Laulukilpailu on järjestetty vuodesta 1984 lähtien. Se tunnetaan yhtenä maailman merkittävimmistä ja vaativimmista laulukilpailuista. Moni aiemmista voittajista on myöhemmin noussut laulumaailman huipulle.

Tänä vuonna palkintojen yhteissumma on 133 000 euroa. Kilpailussa palkituille tarjotaan esiintymistilaisuuksia Suomessa ja ulkomailla.

Laulukilpailu on ohjelmistoltaan vaativa, mutta laulajalla on laaja vapaus valita. Kilpailuohjelmaan ei vaadita tiettyjä pakollisia lauluja tai säveltäjien teoksia. Välikilpailussa on kuitenkin esitettävä suomalaisen säveltäjän laulu. Voittajan pitää olla osaaja kaikissa klassisen laulun lajityypeissä ja hallita niin oratorio, lied kuin ooppera. Naisten sarjan yläikäraja on 30 ja miesten sarjan 32 vuotta.

Korkeatasoista kilpailijajoukkoa saapuu arvioimaan kansainvälisistä huippuammattilaisista koostuva tuomaristo. Sen puheenjohtajana toimii Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Kilpailu on yksi Suomen Kulttuurirahaston 75-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista. Laulajatar, professori Mirjam Helin (1911–2006) perusti vuonna 1981 lahjoituksellaan Suomen Kulttuurirahaston yhteyteen Mirjam ja Hans Helinin rahaston. Sen varoilla järjestetään joka viides vuosi Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu.

Tänä vuonna alkukilpailu pidetään Sibelius-Akatemissa, väli- ja loppukilpailu Musiikkitalossa. Lippuja myy Lippupiste. Kilpailutunnelmaan voi virittäytyä etukäteen osoitteessa www.mirjamhelin.fi.

Jaa tämä artikkeli: