null Lauttasaaren kirkon huonokuntoinen risti otettiin alas

Lauttasaaren kirkon ristin kiinnityksestä otettiin selvää nostolava-auton avulla ennen kuin se kuljetettiin alas nosturilla. Kuva: Esko Jämsä

Lauttasaaren kirkon ristin kiinnityksestä otettiin selvää nostolava-auton avulla ennen kuin se kuljetettiin alas nosturilla. Kuva: Esko Jämsä

Lauttasaaren kirkon huonokuntoinen risti otettiin alas

Lauttasaaren kirkon risti otettiin alas viime perjantaina. Kirkon ristin todettiin olevan niin huonossa kunnossa, että se päätettiin nostaa turvallisuussyistä paikoiltaan.

Seurakuntayhtymän kiinteistötoimiston ylläpitopäällikön Eero Nuotion mukaan ristin kunnosta riippuu, kannattaako sitä kunnostaa vai hankitaanko tilalle uusi. Hän ei osaa vielä kertoa, milloin risti asennetaan takaisin paikoilleen, mutta siihen voi mennä useampia kuukausia.

Lauttasaaren kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1958. Risti sijaitsee kirkon vieressä olevan yli 40 metriä korkean kellotapulin päällä. Merenpinnasta mitattuna Lauttasaaren siluettia hallitseva kellotapuli on peräti 60,75 metrin korkeudessa.

Kiinteistötoimisto on tarkastanut useita kirkkorakennuksia ja niiden ristien kiinnityksiä sen jälkeen, kun Töölön kirkon risti irtosi marraskuisessa myrskyssä.

– Helsingistä löytyi muutamia muitakin kirkkoja, joiden ristit vaativat korjaamista. Esimerkiksi Herttoniemen kirkon risti joudutaan maalaamaan, Nuotio sanoo.


Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.