null Lemmikkihotelliin on kovat jonot sesonkiaikaan

Hyvä elämä

Lemmikkihotelliin on kovat jonot sesonkiaikaan

Lemmikkihotelli palvelee lemmikkejä ja niiden omistajia ympäri vuoden. Ikävään ja uuteen tilanteeseen tottuminen on usein omistajalle vaikeampaa kuin lemmikille.

https://www.youtube.com/watch?v=KDl_bUyzReQ&feature=youtu.be
Helsingin Oulunkylässä sijaitsevassa Tassu & Tassu -lemmikkihotellissa on hiljaista. Paikan aidatulla sisäpihalla kirmaa vain yksi koira. Noin kolme vuotta hotellissa työskennellyt Mia Mäntynen kertoo, että tällä hetkellä eletäänkin hiljaista kautta. Hän laskee, että talossa on nyt yhteensä noin 20 lemmikkiä hoidossa, mikä on heille aika vähän.

– Meillä on 41 koirapaikkaa, 10 kissapaikkaa ja sitten on 3 paikkaa pieneläimille, Mäntynen selittää.

Kulunut kesä oli kuitenkin kiireisempi kuin aiempina vuosina ja kaikki paikat olivat parhaimmillaan – tai hoitoon haluavien kannalta pahimmillaan – täynnä.

– Tosi paljon ollaan myyty ”ei oo:ta” kesän aikana. Kysyntä on selkeästi lisääntynyt.
 

Kun muut lomailee, niin täällä tehdään töitä."


Mäntynen uskoo, että syy hoitopaikkojen lisääntyneeseen tarpeeseen saattaa olla se, että ihmiset alkavat olla tietoisempia Tassu & Tassu -lemmikkihotellin kaltaisista mahdollisuuksista. Ei ole myöskään itsestään selvää, että hoitoloihin voi jättää lemmikin yöksi. Suuri osa lemmikkihoitoloista on päivähoitoloita.

Kesän jälkeen seuraavat rysäykset ovat sitten, kun lapsilla alkavat syyslomat tai kun tulee muita merkittäviä juhlapyhiä.

– Kun muut lomailee, niin täällä tehdään töitä, Mäntynen hymyilee.

Lemmikkihotellissa kelpaa hymyillä.

Lemmikit saavat hotellissa hyvää hoitoa

Mäntynen pitää lemmikin hoitoon jättämistä hyvänä ideana, jos omistaja lähtee lomalle, tekee pitkää päivää töissä tai sairastuu. Ruuhka-aikaan koirille on toisistaan seuraa, mikäli omistaja antaa luvan koirakavereille. Kaikista pidetään hyvää huolta.

– Meillä on koulutettu henkilökunta eli kaikki ovat käyneet eläintenhoitajakoulutuksen täällä ja lemmikit ovat jatkuvasti valvovien silmien alla, Mäntynen sanoo.

Mäntynen suosittelee lemmikin hoitoon jättämistä kunnon hoitolaan ennemmin kuin tuntemattomalle ihmiselle. Hän kertoo, että joskus eläimiä tulee heille hoitoon, koska hoito edellisessä paikassa ei ole ollut asianmukaista.
 

Uuteen tilanteeseen tottuminen on usein omistajalle vaikeampaa kuin lemmikille."


– Moni myös kokee, että on helpompi tuoda lemmikki tänne kuin esimerkiksi antaa kaverille. Silloin ei tunnu siltä, että jää kiitollisuudenvelkaan.

Talon puolesta lemmikkihotellin asukkaat saavat nappularuuan, vesi- ja ruokakupit sekä sisustetun kopin. Koirat myös ulkoilutetaan ainakin 3 kertaa päivässä. Asiakkaat voivat esittää lisäksi toiveita ja pyytää esimerkiksi pidempiä lenkkejä lemmikilleen. Oulunkylän vehreä ympäristö takaa loistavat lenkkeilymahdollisuudet. Myös trimmaus- ja kynsienleikkauspalvelut pelaavat lemmikkihotellissa.

Tassu & Tassu -lemmikkihotelliin voi jättää lemmikin päivähoitoon tai pidemmäksikin aikaa. Päivähoidon hinta on 26 euroa päivältä, kokonainen vuorokausi kustantaa 36 euroa. Vuorokausihinta tippuu sen mukaan, mitä pidempään lemmikki on hoidossa. Mäntynen arvioi, että keskimääräinen hoitoaika on viikko, mutta pidempäänkin viihtyviä löytyy.

– Tällä hetkellä meillä on yksi koira, joka on kaiken kaikkiaan 7 kuukautta hoidossa.

Täällä asuu Devil.

Selkeät rutiinit auttavat sopeutumisessa

Lemmikeissä on eroja siinä, miten ne suhtautuvat hoitoon jäämiseen. Riippuu hyvin paljon yksilöstä, kuinka nopeasti sopeutuminen uuteen ympäristöön tapahtuu.

– Toiset sopeutuvat heti ja toisilla menee aikaa, Miettinen tietää.

Koirissa ikävä näkyy monesti kissoja herkemmin, mutta Miettisen mukaan kissatkin saattavat protestoida alkuun esimerkiksi syömättömyydellä. Uuteen tilanteeseen tottuminen on usein kuitenkin lemmikinomistajalle vaikeampaa kuin lemmikille. Päivittäin tapahtuvat säännölliset rutiinit helpottavat sopeutumisprosessissa. Suurin osa asukeista sopeutuukin nopeasti. Omistajien ikävä onkin asia erikseen.

Jaa tämä artikkeli: