Liittoutukaamme lähimmäisyyden merkeissä

Liittoutukaamme lähimmäisyyden merkeissä

Mitä on ihmisyys lama-ajan olosuhteissa – vai pitäisikö Suomen nykytilaa sittenkin kutsua vain taantumaksi? Valtiovalta tasapainoilee kohtuullisen ja mahdottoman välillä vähentäessään resursseja heiltä, joilla jo usein lähtökohtaisesti on kaikkein vähiten.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka Vihreä Keidas ry sijaitsee Helsingin Sörnäisissä osoitteessa Vilhonvuorenkatu 7-9. Kävijöiden määrä on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti. Asiakkaiden huutoon on kiitettävästi voitu vastata, kiitos eritoten RAY:n ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston ansiokkaan tuen.

Henkilökunnan arvomaailmaan kuuluu yhteiskristillisyys – ei käännytystyön merkeissä, vaan luomaan turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Aito yhteisöllisyys syntyy siitä, että ihminen otetaan vastaan juuri sellaisena kuin hän on. Kokonaisvaltaiseen ihmisyyteen kuuluu uskallus unelmoida – mitä minusta voisikaan vielä tulla?

Aikana, jona omattunnot ovat vaarassa pyyhkiytyä pois tehokkuuden tieltä, tarvitsemme jotakin, joka muistuttaa meitä henkilökohtaisen vastuuntunnon tärkeydestä. Sellainen on Jeesuksen esimerkki – suuren opettajan, joka eli ihmisten arjen todeksi heidän omallaan tasollaan. Näin pitkälle meidän ei tarvitse, emmekä koskaan kykenekään menemään. Liittoutukaamme siis toistemme kanssa lähimmäisyyden ja inhimillisyyden merkeissä.

Esa Uusi-Kerttula
pastori, Vihreä Keidas ry:n johtokunnan jäsen,
VR Track Oy:n kunnossapitotyöntekijä

 

Jaa tämä artikkeli: