Lohirannassa osoitettiin vieraanvaraisuutta
Nepalilainen pappi Abraham Shrestha ja kenialainen Olonana Pulei juhlivat juhannusta Lohirannassa.

Nepalilainen pappi Abraham Shrestha ja kenialainen Olonana Pulei juhlivat juhannusta Lohirannassa.

Lohirannassa osoitettiin vieraanvaraisuutta

Malmin seurakunnan juhannusjuhlassa Lohirannassa kokoontuivat suomalaiset, nepalilaiset ja kenialaiset.

Tänä vuonna Malmin seurakunnan juhannusjuhlassa Lohirannassa suomalaiset, nepalilaiset ja Kenian maasai - perinteen laulut kaikuivat yhdessä. Helsingin seurakuntayhtymän viikonloppuleiri nepalilaisille järjestettiin osana juhannusjuhlaa. Leirille osallistunut Maya Tamarig oli mielissään, kun hän pääsi suomalaisen perinteen juhlaan. Häntä ilahdutti, kun paikalla oli paljon ikäihmisiä, joita hän ei muutoin juurikaan kohtaa.

- Joulu ja juhannus ovat useille perhejuhlia, joihin maahanmuuttaja harvemmin pääsee mukaan. Nyt saimme osoittaa vieraanvaraisuutta, toteaa leirin yksi ohjaajista, Juha Lind.

- Täällä ei näkynyt suomalaisessa yhteiskunnassa olevaa uskontoallergiaa. Osa leiriläisistä oli kristittyjä ja osa oli hinduja, jotka olivat tulleet mukaan kuuntelemaan ja oppimaan asuinmaansa valtauskonnosta. Kristinuskoa ei koettu uhkana, jatkaa Lind.

Leiri keräsi nelisenkymmentä etupäässä pääkaupunkiseudulla asuvaa nepalilaista. Yhteiskristillisen leirin toteuttajina olivat Nepalissa toimineet lähetit. Leirillä oli vieraana Pohjois-Englannista tullut nepalinkielinen pappi Abraham Shrestha.

- Eri etnisille yhteisöille on tärkeätä saada opetusta omalla äidinkielellä, näkee Malmin seurakunnan diakoniatyöntekijä Helena Pietinen. Kirkko on hänen mielestään tärkeä kotouttaja. Se antaa myös tietoa Suomen kulttuurista. Nepalilaiset toivoivat leirillä muun muassa tietoa siitä, kuinka Suomessa kasvatetaan lapsia.

Nepalilaisia asuu Suomessa toista tuhatta. Kristityn Maya Tamarigkin toive on toteutumassa, kun suunnitelmat nepalilaisen kristillisen yhteisön perustamiseksi saivat viikonloppuna lisää kannatusta.

Jaa tämä artikkeli: