null Loppiainen on omistettu lähetystyölle

Loppiainen on omistettu lähetystyölle

Thaimaassa alle yksi prosentti väestöstä on kristittyjä. Thaimaan evankelisluterilaisella kirkolla on 19 seurakuntaa ja runsaat 3 000 jäsentä. Lähetysseuran ja kirkon työ keskittyi alkuun yksinomaan Bangkokiin. Nykyisin monet seurakunnista sijaitsevat maaseudulla, suurin osa Koillis-Thaimaassa, missä kirkon kasvu on nopeinta.

Evankeliumi leviää paikallisseurakuntien kautta. Siksi niiden vahvistaminen työntekijä- ja maallikkokoulutuksen kautta sekä muun muassa nuoriso- ja perhetyötä tukemalla on tärkeää kirkon kasvulle ja elämälle.

Loppiaisena muistetaan kolmea idän tietäjää, jotka tähti johdatti Jeesus-lapsen luo. Näin he osoittivat, että joulun sanoma on tarkoitettu kaikelle maailmalle. Sen tähden loppiaisen sanoma muistuttaa erityisesti kirkon lähetystehtävästä. Vuonna 1859 perustettu Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii evankeliumin levittämiseksi, köyhyyden poistamiseksi ja ihmisarvoisen elämän turvaamiseksi yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa lähes 30 maassa.

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan joko KOLEHTI5 tai KOLEHTI10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden, Kolumbuksen, TeliaSoneran, ZeroFortyn ja Tele Finlandin liittymissä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.