null Luomisvimma vääristi Via Cruciksen

Luomisvimma vääristi Via Cruciksen

Pääsiäisvaellus Via Crucis – Ristin Tie -näytelmä oli jo toisen kerran suuri järkytys. Kaikki esiintyjät olivat naisia.

Jeesuksen rooliin valitun Maria Ylipään mukaan hyvissä tarinoissa ei ole sukupuolta. Mihinkä on kadonnut historian tuntemus! Väite, että Jeesus ei olisi ollut miespuolinen, on rikos niitä uskovaisia kohtaan, jotka ovat nähneet ne tuhannet kuvat kirkoissa ja kirjoissa. Kuvissa on parrakas kärsiväkasvoinen Jumalan Poika.

"Ristiriidat ovat aina hyvästä. Kaikki, mikä laittaa ajattelemaan, on myös hyvästä", kertoo näyttelijä Ylipää lehdessämme.

Voiko tosiaan kaikkea pyhää taiteellisessa luomisvimmassa modernisoida ja kääntää päälaelleen?

Tasa-arvo on saavuttanut nyt huippunsa, kun Jeesuksella ei ole sukupuolta. Kehottaisin käymään pikaisesti optikolla tarkistuttamassa näkönsä. Ajatelkaapa, jos profeetta Muhammedista tehtäisiin vastaava "taiteellinen" esitys, jossa väärennettäisiin hänet naiseksi. Mikä mekkala siitä syntyisi!

Suomi on pullollaan hyviä miespuolisia harrastaja- sekä ammattinäyttelijöitä, roolista innostuneita ja raamatunlauseensa osaavia oikeita esittäjiä. Toivoisinkin ensi kerralla kansan mielipidettä asiasta. Vetoan arvoisaan Ristin Tien Tuki ry:n ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan raatiin. Käyttäkää järkeä ja viisautta ja tehkää ensi vuonna oikea kristillinen totuudenmukainen toteutus tästä monelle tärkeästä tapahtumasta, historiaa ja Jumalaa kunnioittaen.

Hannu Koponen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: