Luottamus oikeuslaitokseen

Luottamus oikeuslaitokseen

Otsikolla Hyvän Palkka (K&k 28.5.) Birgitta Wulf-Luhtanen toi erittäin hyvin esiin, kuinka maamme oikeuslaitos voi toimia, kun kysymyksessä on jälleen kerran ollut röyhkeä hyväksikäyttäjä.

Surullista luettavaa. Niin se vain on, että niin yksinkertainen asia kuin avioeron jälkeinen ositus kestää vuosia, kun piinaaja saa manipuloitua niin juristit kuin oikeuslaitoksen virkamiehet valheilla ja panettelulla. Ihminen, joka lähtee hakemaan apua oikeusteitse, on luottanut ja uskonut vilpittömästi saavansa turvaa ja oikeutta asialleen.

Mutta eihän se näin menekään, kun piina moninkertaistuu, kun luettavaksi saa pöytäkirjoja ja vastapuolen juristin välityksellä lähettämiä valheellisia sähköposteja. Kyllä pätevän lakimiehen täytyisi pysäyttää vastapuolen painostus ja havaita, että kysymykssä on niin sanottu mahdoton ihminen, mitä ilmaisua käytti edesmennyt varatuomari Markku Salo kirjassaan, jossa hän esitti myös kattavampaa koulutusta juristeille tunnistamaan vaikeat henkilöt. Kun oikeuslaitokseenkaan ei voi luottaa, niin mihin sitten!

Seija Bamberg

Jaa tämä artikkeli: