null Luther-divariin iskeneelle lähestymiskielto

Omien sanojensa mukaan vihapuhetta vastustanut mies hyökkäsi Luther-divariin rautaputkella joulukuussa 2016. Kuva: Hannu Halonen

Omien sanojensa mukaan vihapuhetta vastustanut mies hyökkäsi Luther-divariin rautaputkella joulukuussa 2016. Kuva: Hannu Halonen

Ajankohtaista

Luther-divariin iskeneelle lähestymiskielto

Hyökkääjä oli lähettänyt liikkeen omistajalle tekstiviestin: "Tapa ittes idiootti, helvetti odottaa sua!"

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt joulukuussa 2016 Luther-divari & Kristillinen kirjakauppa -liikkeeseen rautaputken kanssa hyökänneelle miehelle laajennetun lähestymiskiellon.

– Olen tyytyväinen siihen, että tällainen väkivalta on otettu vakavasti, kommentoi liikkeen omistaja Hannu Halonen.
– Pidän tekoa yksittäistapauksena, mutta se ei syntynyt hetken mielijohteesta vaan oli mielestäni suunnitelmallinen.

"Saatte maksaa kalliisti"

Tekijä oli ennen väkivaltaista iskuaan soittanut Haloselle aggressiivisen puhelun ja lähettänyt tekstiviestin "tapa ittes idiootti, helvetti odottaa sua!". Lisäksi tekijä oli myös Twitterissä julkaissut tekstin: "lutherdivari saatte vielä maksaa kalliisti, että veljeilette aitoavioliiton kanssa."

Käräjäoikeus katsoi, että tekijän lähettämät viestit yksistään eivät muodosta uhkaa, jonka perusteella lähestymiskielto voitaisiin määrätä. Ratkaisevana käräjäoikeus pitää sitä, että tekijä oli siirtynyt sanoista tekoihin ja toteuttanut uhkailunsa. Koska Luther-divari henkilöityy sen omistajaan Haloseen, käräjäoikeus tulkitsee, että liikkeeseen kohdistetun uhkan todellinen osoite on Halonen.

Käräjäoikeuden mukaan tekijän käytöksen perusteella on syytä olettaa, että ilman lähestymiskieltoa hän tulisi tekemään rikoksen, joka kohdistuisi Halosen terveyteen, henkeen ja vapauteen. Käräjäoikeuden määräämä lähestymiskielto päättyy toukokuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.