null Luukas Härkösen tutkimukset herättävät huomiota netissä

Luukas Härkösen tutkimukset herättävät huomiota netissä

Kuvitteellinen hahmo, Luukas Härkönen, on herättänyt huomiota internetissä Facebookissa ja blogissaan tutkimalla ”Jumalan pojan”, ja tämän joukkion edesottamuksia 1980-luvun Helsingissä.

Luukas Härkösen blogissa useat julkisuuden henkilöt kuten isä Mitro, Heikki Hursti,Jippu, Wilma Schlizewski ja Jari Halonen eli Jerry Halloween kertovat videopätkissä ”muistikuviaan” Jumalan pojan vaiheista.

Suomen Pipliaseura ja Helsingin seurakuntien Usko toivo rakkaus -kampanja ovat lähestyneet ihmisiä poikkeuksellisella ja tuoreella tavalla. Mielenkiintoiseksi mainostoimisto PHS:n suunnitteleman kampanjan tekee se, että Luukas on saanut jo satoja sähköpostiviestejä ihmisiltä, jotka ovat lähteneet mukaan Luukkaan tarinaan, ja jatkavat sitä itse. Blogissa vierailee tuhansia kävijöitä, ja määrä kasvaa päivä päivältä. Luukas Härkönen kyseli Jumalan pojan liikkeistä myös lehtimainoksissa.

Kampanjan tarkoituksena on herättää kysymys, mitä jos Jeesus eläisi nykypäivänä? Hankkeeseen liittyy huhtikuun alussa ilmestyvä Luukas – Evankeliumi Helsingissä -lehti, joka on suunnattu nuorille kaupunkilaisille. Lehti jaetaan ilmaiseksi kaikille vuonna 1991 syntyneille helsinkiläisille. Lisäksi lehteä jaetaan myös Vantaalla, muut voivat tilata lehden netissä olevan tilauslomakkeen kautta ilmaiseksi kotiinsa. Lehteä on myös jaossa joissakin tapahtumissa kuten sunnuntaina 5.4. Pop-messussa Töölön kirkossa.

Lehdessä Luukkaan evankeliumin tapahtumat on kytketty nykyaikaan ajankohtaisten artikkeleiden keinoin. Lehdessä elämästään kertovat ihan oikeat ihmiset, lehdestä voi lukea esimerkiksi entisen narkomaanin, kodittoman nuoren naisen, totaalikieltäytyjän, teininä äidiksi tulleen, maailmanmestaripurjehtijan, maahanmuuttajan ja vammaisen haastattelut. Lehden ja kampanjan tarkoituksena on osoittaa, että Raamatun tärkein sisältö ei vanhene, vaan on aina ajankohtainen vuosiluvusta riippumatta.

– Luukas on taitava kirjoittaja, joka välittää kuvaa Jeesuksesta mielenkiintoisten, yllättävienkin kohtaamisten kautta. Hänelle Jeesus on syrjäytyneiden, vaiennettujen ja kielteisesti leimattujen ystävä. Heitä hän kohtaa, nostaa jopa esikuviksi ja voimaannuttaa monin tavoin, toteaa piispa Mikko Heikka.

Näistä teemoista nousevat myös lähes 130-sivuisen Luukas-lehden henkilöhaastattelut ja artikkelit. Luukkaan tutkimuksiin netissä pääsee tutustumaan osoitteessa http://luukasharkonen.blogspot.com. Ilmaisen lehden tilauslomake löytyy kyseisen blogin kautta tai www.uskotoivorakkaus.fi/luukas/ -sivulta. Uskotoivorakkaus.fi -sivustolla voi myös testata, kuka olisi Jeesuksen ajan Palestiinassa. Kampanjan ja lehden tekemisen mahdollisti Suomen Pipliaseuran saama lahjoitus yksityishenkilöltä, joka halusi tehdä lahjoituksensa nimettömänä.

Lisätietoja: http://luukasharkonen.blogspot.com, http://uskotoivorakkaus.fi/luukas/

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.