null Lyömätön yritys 1/8: Haagan ongelmia ratkova suutari

Suutari Jouko Kauppala miettii työssään, miten rikkinäisestä saisi paremman. Kuva: Esko Jämsä

Suutari Jouko Kauppala miettii työssään, miten rikkinäisestä saisi paremman. Kuva: Esko Jämsä

Lyömätön yritys 1/8: Haagan ongelmia ratkova suutari

Rumpali Olli Krogerus oli kysellyt useammalta suutarilta, onnistuisiko instrumenttien muovisten kuljetuslaatikoiden korjaaminen. Myöntävä vastaus tuli vasta hänen lähisuutariltaan Etelä-Haagasta. Siitä lähtien Krogerus on ollut kerrostalon kivijalassa toimivan suutarin, Jouko Kauppalan, asiakas.

"Hän on vanhan ajan ammattilainen, joka vaikuttaa aidosti kiinnostuneelta asiakkaiden ongelmista ja niiden ratkomisesta. Hän miettii aina, miten rikkinäisestä saisi paremman", Krogerus sanoo.

Suutari otti suuria kuljetuslaatikoita pieniin työtiloihinsa yhden kerrallaan ja huolsi hiljalleen ne kaikki. Hän asensi niihin muun muassa uudet, tukevat kahvat rikkoutuneiden tilalle.

"Uudet kuljetuslaatikot maksavat sadasta eurosta ylöspäin. Korjaaminen maksoi 10–15 euroa per laatikko, joten säästöä tuli", Krogerus kiittää.

Hänellä on haastatteluhetkelläkin jalassa Haagan Suutarin korjaamat lenkkarit. Hän käveli ne kädessään liikkeeseen eikä ehtinyt edes pyytää mitään, kun suutari jo tiesi, mitä kengille pitää tehdä.

"Hän otti ne käteensä, taivutti pohjaa ja totesi, että hän vaihtaa pohjat. Se maksoi muistaakseni 17 euroa ja kannatti jo siksi, että tulee hyvä fiilis, kun vanhat kengät saavat lisäaikaa."

Haagan Suutarin ainoa huono puoli on Krogeruksen mielestä se, että siellä ei käy kortti.

Haagan Suutari, Oskelantie 1, p. 09 587 9152.

Lue sarjan muut jutut:

Lyömätön yritys 4/8: Kukkia kotimaasta Mellunmäessä

Lyömätön yritys 3/8: Aurinkoista kauneudenhoitoa Roihuvuoressa

Lyömätön yritys 2/8: Kotiruokaa noudettuna Tapulikaupungissa

Lyömätön yritys 1/8: Haagan ongelmia ratkova suutari

 

Jaa tämä artikkeli: