null Lyömätön yritys 8/8: Kodinkoneiden lääkäri Munkkiniemessä

Jukka Berghällin huoltoliikkeestä saa sekä huoltoa, varaosia että kodinkoneiden asennusta. Myös uusia kodinkoneita on myynnissä. Kuva: Esko Jämsä

Jukka Berghällin huoltoliikkeestä saa sekä huoltoa, varaosia että kodinkoneiden asennusta. Myös uusia kodinkoneita on myynnissä. Kuva: Esko Jämsä

Lyömätön yritys 8/8: Kodinkoneiden lääkäri Munkkiniemessä

Kun Riikka Suomisen perheen noin kymmenvuotiaan jääkaappipakastimen jääkaappiosa lämpeni, Suominen soitti merkkihuoltoon. Sieltä vastattiin, että laitetta ei kannata korjata – uuden saa melkein samalla hinnalla.

Suominen oli pettynyt. Pitikö puoliksi toimivasta laitteesta tehdä jätettä? Onneksi hän sattui soittamaan vielä munkkiniemeläiseen Huoltoliike Berghälliin.

– Sieltä tuli mies seuraavana päivänä katsomaan. Hänellä oli autossa mukanaan korjaamiseen yleensä tarvittava osa, jonka hän vaihtoi heti. Se maksoi ehkä toistasataa, Suominen kertoo.

Tapauksesta on neljä vuotta, ja jääkaappipakastin toimii yhä.

– Se sai korjaamalla uuden elämän, Suominen kiittää.

Myöhemmin perhe on korjauttanut yrittäjä Jukka Berghällin luotsaamassa liikkeessä myös pesukoneen.

– Siellä on tahtoa korjata, jos se vain on mahdollista, ja he ovat ylpeitä taidostaan. Asenne on palvelualtis ja ratkaisukeskeinen eikä kukaan viisastele asiakkaalle besserwisser-miesäänellä.

Riikka Suomisen mielestä hyvä huoltoliike on löytö. Aina ei tarvitse ostaa uutta.

– Kaikilla on kokemusta edellisten sukupolvien vuosikymmeniä kestäneistä kodinkoneista. Tulee huijattu olo, jos jopa huoltoliikkeessä sanotaan, että kymmenen vuotta vanhaa konetta ei voi korjata.

Sarja päättyy. Lue muista lyömättömistä yrityksistä sivun alalaidasta.

 

Jaa tämä artikkeli: