null Maailman ihanin tyttö sai Kristiina-palkinnon

Miina Savolaisen kuvissa tyttöys ja naiseus määrittyvät tyttöjen omista lähtökohdista käsin. Kuva: Miina Savolainen

Miina Savolaisen kuvissa tyttöys ja naiseus määrittyvät tyttöjen omista lähtökohdista käsin. Kuva: Miina Savolainen

Maailman ihanin tyttö sai Kristiina-palkinnon

Helsingin yliopiston Kristiina-instituutti on myöntänyt Vuoden Kristiina 2009 -nimityksen Miina Savolaiselle.

Tunnustus annettiin tyttöjen ja nuorten naisten parissa tehdystä työstä, voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämisestä ja Maailman ihanin tyttö -projektin eteen tehdystä työstä.

Miina Savolainen on helsinkiläinen yhteisötaiteeseen painottunut valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja. Kymmenvuotisesta projektista on syntynyt vuodesta 2003 Suomea kiertänyt Maailman ihanin tyttö -valokuvanäyttely sekä vuoden 2008 lopussa ilmestynyt samanniminen kaksikielinen kirja.

Maailman ihanin tyttö -projekti on toteutettu yhteistyössä kymmenen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen kanssa. Savolainen on tarjonnut nuorille naisille mahdollisuuden omaan ääneen kuvien kautta. Kuvien kautta hän on tutkinut yhdessä tyttöjen kanssa kysymyksiä määrittelyvallasta, sukupuolesta ja muutoksesta. Tytöt ovat saaneet mahdollisuuden määritellä itselleen merkittäviä asioita ja pukea persoonallisuutensa osia näihin sadunomaisiin kuviin.

Vuoden Kristiina -palkinto myönnetään vuosittain sukupuolentutkimuksen tunnetuksi tekemisestä ja naisten aseman parantamiseksi tehdystä työstä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.