null Makuelämyksiä pääsiäisyön aterialla

Kuva: Patrik Lindström

Kuva: Patrik Lindström

Hyvä elämä

Makuelämyksiä pääsiäisyön aterialla

Messun jälkeen, pääsiäisyön pimeydessä ihmiset lähtevät Espoon tuomiokirkosta yhteiselle aterialle. Lyhyt matka taittuu ristikulkueessa, laulaen ja kynttilälyhtyjä kantaen.

Emäntä Leea Kaytan vastaa Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla puolenyön jälkeen tarjottavasta pääsiäisyön varhaisateriasta. Modernia menua on hänen lisäkseen kokkaamassa kolmihenkinen tiimi. Ruokien valmistamisen he aloittavat varhain lauantaiaamuna. Buffetissa on tarjolla kolme erilaista ruokaisaa salaattia lisukkeineen.

"Valmistamme limemarinoitua lohisalaattia, hedelmäistä broiler-salaattia ja chorizo-perunasalaattia. Lisäksi tarjoamme luomukananmunia, karjalanpiirakoita ja vaaleaa leipää. Jälkiruokana on tarjolla pashapiirakkaa ja suklaamunia", Leea luettelee.

Leean pashapiirakassa maistuvat perinteisestä pashasta tutut maut sokerista sitruunaan, rusinoita ja manteleita unohtamatta. Pääsiäisen kristillistä symboliikkaa aterialta löytyy sekä ruokalajeista että kattauksen koristeista. Esimerkiksi kananmuna on uuden elämän vertauskuva. Vaaleaa happamatonta leipää pidetään Kristuksen vertauskuvana.

Pääsiäisyön aterian valmistaminen on kuulunut Leean tehtäviin jo yli 10 vuotta. Yhteiselle yöaterialle on tuomiokirkon mäelle aikaisempina vuosina kokoontunut 150—300 ruokailijaa. Suurin osa heistä on ollut aikuisia yökyöpeleitä, mutta ruokailemassa on ollut myös lapsiperheitä. Pääsiäisyön ateria on Leean mielestä vaikuttava elämys.

"Yön pimeydessä ihmiset saapuvat seurakuntatalolle ristikulkueessa, laulaen ja kynttilälyhtyjä kantaen."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.