null Malmin hautausmaa valmistautuu talveen

Varautumista. Hautausmaalla siirretään telineissä oleviä laattakiviä lähemmäs muistomerkkiä.

Varautumista. Hautausmaalla siirretään telineissä oleviä laattakiviä lähemmäs muistomerkkiä.

Malmin hautausmaa valmistautuu talveen

Pyhäinpäivänä Malmin hautausmaalla vierailevat omaiset tulevat huomaamaan, että hautausmaalla varaudutaan jo talven tuloon ja lumikinoksiin. Alueen aurausta varten pystytetään aurauskeppejä niiden hautamuistomerkkien suojaksi, jotka sijaitsevat lähellä aurausalueita.

Hautausmaan työntekijät siirtävät myös maassa olevia, metallisessa telineessä olevia laattakiviä lähemmäs haudan muistomerkkiä. Näin pyritään estämään se, että laattakivet rikkoontuvat aurauksen yhteydessä.

Omaiset voivat tehdä näitä siirtoja itsekin ja tarkistaa haudan päälliset esineet mahdollisten lumitöiden varalta.

– Omaiset nostavat joskus aurauskeppejä pois haudan läheltä. Samoin laattakiviä siirretään takaisin entisille sijoilleen, kertoo kappelityönjohtaja Simo Siipola .

– Joka vuosi muutama kivi vaurioituu, koska niitä ei voi nähdä hangen alta. On tärkeää, etteivät omaiset koske keppeihin tai siirrä kiviä takaisin.

Pelkästään Malmin hautausmaalla on noin 50 000 hautaa, joten työntekijät eivät voi muistaa kaikkien hautakivien sijaintia lumen alla.

Pyhäinpäiväksi ilmestyvät myös hautojen hallinta-ajan loppumisesta kertovat kuulutukset niille haudoille, joita asia koskee.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.