null Malminkartanon metsät on säilytettävä

Malminkartanon metsät on säilytettävä

Malminkartanossa on asuttu kauan. Varhaisimmat merkit ihmisasutuksesta koko Helsingin alueella sijoittuvat Mätäjoen varsille. Malminkartanossa on vielä tänäkin päivänä mahdollisuus kulkea kivikautista polkua pitkin. Nyt tämä metsä ja kivikautinen polku on jäämässä Helsingin uudessa yleiskaavassa rakentamisen alle.

Malminkartano on ainutlaatuinen lähiö. Palveluita on riittävästi. Meillä on hyvät päiväkodit, koulut, kirjasto ja terveysasema. Junalla pääsee keskustaan vartissa. Tunnelma täällä on lämmin ja välittävä. Kaikkein tärkein meille on luonto. Alueen useat päiväkodit ja koulut käyttävät lähiympäristöä ja metsiä oppimisympäristönä. Metsät ovat kaupungin keuhkot. Ne puhdistavat kaupungin ilmaa ja lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Kerran menetettyä luontoa ei saa takaisin.

Malminkartanolaiset ovat ehdottaneet metsille ja Mätäjoen virkistysalueelle vaihtoehtoisia rakennuskohteita. Facebook-ryhmässä Malminkartanossa tapahtuu on ehdotettu, että radan varren tiivistysrakentamista voisi jatkaa. Malminkartanon terveysaseman viereinen joutomaa sopii rakentamiseen, ja parkkipaikat voi siirtää maan alle. Myyrmäen ja Malminkartanon välillä olevalle peltoalueelle voisi rakentaa. Malminkartanon omenapuutarhan ja Kartanonkaaren välinen alue on historiallinen. Siellä on arvokkaita isoja tammia ja koivuja, tämä alue pitäisi säästää. Konalan teollisuusalueen puoleisella Kartanonkaarella olevan S-marketin puoleista maa-aluetta taas voisi rakentaa. Mätäjoen varren ulkoilualueet sekä ratsastustallin tienoon soisi olevan edelleen ulkoilijoiden käytössä.

Toivon, että Malminkartano saa säilyttää omaleimaisuutensa ja jo sen suunnitteluajan ideologian, jossa Malminkartano kuvataan näin: ”Luonnon ympäröimä kaupunkisaareke, jonka pääasiallinen kulkuväline on juna”.

 

Salla Sieranen

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.