null Maniokkipiirasta ravintolapäivänä

Maniokkipiirasta ravintolapäivänä

Tofuwokkia vermisellisalaatilla, kevätkääryleitä, teetä ja maniokkipiirakkaa. Näitä tarjoillaan seuraavana ravintolapäivänä 17. helmikuuta Käpylän kirkolla. Tuotot menevät lyhentämättöminä Yhteisvastuukeräykselle.

Kokit ovat pääkaupunkiseudulla asuvia kambodžalaisia, joita auttamassa on esimerkiksi nuoria, iäkkäitä ja kehitysvammaisia suomalaisia. Kambodžalaisissa on kristittyjä ja buddhalaisia, ja kaikki työskentelevät yhdessä.

– Mukaan mahtuu edelleen leikkaamaan kurkkua tai vaikka kiinnittämään ravintolan koristeita, kertoo tuore pastori Marjaana Toiviainen.

Hän puhuu ravintolasta pikku-Kambodžana. Maa tulee seurakuntasaliin myös koristeluina, musiikkina, tanssiryhmänä, videoina ja maahan liittyvänä lasten puuhanurkkana.

Toiviaiselle oli selvää, että ruoka kokataan kasviksista.

– Ravintolapäivä on kristittyjen paaston aikana, joka kutsuu meitä katsomaan ympärillemme ja kantamaan globaalia vastuuta. Kasvissyönti on konkreettinen tapa rakastaa maailmaa.

Seurakunnissa tapahtuu -sivuilla kerrotaan muista keräystapahtumista pitkin kevättä. Esimerkiksi Laajasalon kirkolla pääsee 9. helmikuuta Euron päivänä aasin vetämään rekeen, temppuradalle ja lastenvaatekirpputorille.
 

Viime vuonna suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykseen runsaat 4,1 miljoonaa euroa. Pääkaupungin osuus potista oli runsas 250 000. Helsinkiläiset antoivat viime vuonna keskimäärin noin 40 senttiä, muut suomalaiset kaksin verroin.

Rahoilla torjuttiin kotitalouksien lisääntynyttä ylivelkaantumista Suomessa ja tuettiin pienrahoitusta Ugandassa.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat. Tasavallan presidentti suojelee sitä.

Pihla Tiihonen

Kambodžalainen ravintola avataan Käpylän kirkolle, Metsolantie 14, ravintolapäivänä 17.2. klo 13–18. Vapaaehtoiseksi pääsee ilmoittautumalla pastori Marjaana Toiviaiselle p. 050 380 3477.

Euron päivä
Laajasalon kirkolla, Reposalmentie 13, lauantaina 9.2. kello 11–15. Eläimet ovat paikalla alussa. Lastenvaatteita ja -tavaroita voi lahjoittaa kirpparia varten kirkolle 4.–8.2.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.