null Markku Koiviston kirkkoon liittynyt sata jäsentä

Nokia Missio Church hyväksyy sekä aikuis- että lapsikasteen. Kirkon ensimmäisessä kastetilaisuudessa kastettiin myös yksi vauva. Mukana olivat lapsen isä ja Markku Koivisto (oik.). Kuva: Erkki Salo

Nokia Missio Church hyväksyy sekä aikuis- että lapsikasteen. Kirkon ensimmäisessä kastetilaisuudessa kastettiin myös yksi vauva. Mukana olivat lapsen isä ja Markku Koivisto (oik.). Kuva: Erkki Salo

Markku Koiviston kirkkoon liittynyt sata jäsentä

Nokia Missio Churchin ensimmäistä vuotta leimasivat talousvaikeudet.

L ähes tasan vuosi sitten, 23. maaliskuuta 2008, luterilaisen kirkon pappi Markku Koivisto ilmoitti suurieleisesti eroavansa pappisvirasta ja perustavansa oman kirkon. Viime elokuussa Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyi virallisesti Nokia Missio Churchin itsenäiseksi uskonnolliseksi yhdyskunnaksi.

Alkutaipaleensa ajan uusi kirkko on kärsinyt kovista talousvaikeuksista. Lähetysjärjestö Nokia Mission ja sen yhteydessä toimivan Nokia Missio Churchin talous perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin. Toimintaan osallistuviin onkin varsin suorasukaisesti vedottu tulojen kartuttamiseksi.

– Toistaiseksi on pärjätty, mutta elämme kädestä suuhun, Nokia Missio Churchin hallituksen jäsen ja hengellinen isä Markku Koivisto sanoo.

Kirkkoon on tähän mennessä liittynyt satakunta ihmistä. Koivisto ei myönnä, että määrä olisi hänelle pettymys.
– Toiminnassa halutaan edetä hyvin ja rauhallisesti. Sitä paitsi tilaisuuksissa käy satoja ihmisiä.

Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Hanna Salomäki näkee tilanteen niin, että ihmiset eivät ole olleet valmiita jättämään muodollista jäsenyyttään entisissä kirkkokunnissaan, vaikka he kävisivätkin Nokia Mission tilaisuuksissa.
– Tällainen toimintatapa on tyypillinen karismaattisessa liikehdinnässä, Salomäki sanoo.

Toinen kastejuhla pääsiäisyönä

Viime syksynä Nokia Missio toteutti kiertueen, joka vei sen tilaisuudet 17 eri paikkakunnalle. Pääsiäisenä ja helatorstaina Tampereen seudulla järjestettäviin tapahtumiin odotetaan tuhansia ihmisiä.

Tampereella toimintaa on muutoinkin eniten, sillä Nokia Missio Church on rekisteröity sinne. Viikoittaista ohjelmaa Nokia Missiolla on seitsemällä muullakin paikkakunnalla. Helsingissä Nokia Mission suuret tapahtumat järjestetään Hakaniemen Paasitornissa.

Nokia Missio Churchin jäseneksi voidaan hakemuksesta ottaa ”uskonsa Kristukseen tunnustava henkilö, joka on saanut kristillisen kasteen”. Kirkon ensimmäinen oma kastetilaisuus järjestettiin joulun alla. Seitsemän kastetun joukossa oli sekä aikuisia että lapsia. Toinen kastejuhla on luvassa pääsiäisyönä.

Nokia Missio Church sallii jäsenensä kuulua myös toiseen kristilliseen yhdyskuntaan. Evankelisluterilainen kirkko sen sijaan ei hyväksy jäsenensä liittymistä toiseen kirkkoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.