Masentunut, älä luovuta!

Masentunut, älä luovuta!

Masentunutta vaivaa usein näköalattomuus – joskus niin pitkälle, että mieleen tulevat itsetuhoiset ajatukset. Moni yrittää itsemurhaa ja aivan liian moni onnistuu yrityksessään.

Muista: Jumala on erityisen lähellä sinua silloin, kun sinulla on särjetty sydän (Ps. 34:19). Mikään ihmisapu ei riitä niin pitkälle kuin Jumalan apu. Ihmisen ja Jumalan apu eivät silti ole vastakkaisia: Jumala käyttää usein ihmisiä välikappaleinaan eheyttäessään meitä.

Hyvä esimerkki tästä on psykoterapia. Itsetuhoisen onkin kerrottava tilanteestaan jollekin luotettavalle ihmiselle ja etsittävä apua.

Anna Jumalan rakastaa itsesi eheäksi. Jumala parantaa haavoja (Jer. 33:6). Usko, toivo ja rakkaus (1 Kor. 13:13) ovat vastalääkkeitä itsetuhoisiin ajatuksiin. Jumala ymmärtää meitä paremmin kuin kukaan ihminen ja Hän voi täyttää särkyneenkin sydämen ilolla ja rauhallaan. Usein se on kivulias prosessi. Jumala tietää tuskasi ja on voimallinen auttamaan (Ps. 50:15)!

Lue Sanaa, rukoile, käy hengellisissä tilaisuuksissa. Etsi sielunhoidollista ja esirukousapua. Ne eivät ole suorituksia, vaan Jumalan armonvälineitä.

Jumala nostaa, kantaa ja vie perille: masennuksesta iloon ja epätoivosta toivoon. Jumala antaa sinulle monia, parempia vuosia. Saat nähdä, kuinka polkusi kirkastuu (Sananlaskut 4:18).

Et voi tietää, miten hienoja juttuja Jumalalla on sinulle antaa, ellet jatka elämääsi. Älä siis luovuta elämästä, vaan luovuta taakkasi Jumalan hoidettaviksi.

Marja Sollo-Kauppinen

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi