null Merihiekka on eri hiekka

Merihiekka on eri hiekka

Vuosien ajan kesän kohokohta oli saunaretki Vuosaaren seurakunnan Merihiekka-leirikeskukseen, josta pystyi varaamaan tunnin saunavuoron edullisesti. Ramsinniemen luksushuviloiden keskellä luonnon helmassa sai hetken rauhoittua ja rentoutua, tuntea itsensä melkein parempiosaiseksi.

Kun tuo kesän kohokohta oli ohi, iloa tuotti se, että moni muukin tavallinen seurakuntalainen sai nauttia sellaisesta ylellisyydestä ja luonnon rauhasta Helsingissä.

Yritin jälleen varata ajan tänä kesänä Merihiekkaan, mutta se ei ole enää mahdollista. Sitä perusteltiin sillä, että yhä useampi pääsee nauttimaan saunasta yleisillä saunavuoroilla. Nuo saunavuorot olivat myös silloin, kun yksityisiä vuoroja sai varattua, joten tavallisen seurakuntalaisen käytettävissä Merihiekka on perusteluista huolimatta vähemmän aikaa.

Pitkään liikkui huhuja, että Merihiekka otetaan tuottavampaan käyttöön. Mihin käyttöön Merihiekka on nyt otettu? Eikö perusseurakuntalaisten käyttö tuottanut tarpeeksi maallista mammonaa seurakunnalle?

Tavallinen seurakuntalainen

Tavallinen seurakuntalainen (ja myös seurakuntaan kuulumaton) on lämpimästi tervetullut Merihiekkaan nauttimaan muun muassa luonnon rauhasta, uimisesta ja grillaamisesta päivittäin klo 21 asti. Kesällä Merihiekka on varattu yhteensä 57 päivänä, silti suurimpana osana niistä alue on avoin kaikille.

Nämä ovat ainoat poikkeukset: perheiden rantapäivät 18.–20.6. klo 8–16, eläkeläisten rantapäivät 26.6.–27.6. klo 9–15 sekä rippikoulu 27.7.–3.8. klo 8–16. Tällöin alue ei ole yleisessä käytössä. Näinäkin päivinä alueelle pääsee illalla. Merihiekan tiloissa on aina ollut oman ja toisten seurakuntien sekä eri yhteisöjen tilaisuuksia.

Saunavuorojen järjestäminen ei ole seurakunnan perustehtävä. Silti tarjoamme kaikille mahdollisuutta tulla saunomaan yhteensä 20 päivänä 26.6.–29.8. välisenä aikana. Saunavuorot jakautuvat näin: tiistaisin klo 16–18 naiset, klo 18–20 miehet ja keskiviikkoisin klo 16–18 miehet, klo 18–20 naiset. Hinta on 2 euroa.

Viime vuonna yleisiä saunavuoroja oli vain yhtenä päivänä viikossa ja toisena päivänä sai varata tunniksi saunavuoron. Jo se rajoitti ihmisten tasavertaista mahdollisuutta päästä saunomaan. Mutta sen lisäksi varattuja saunavuoroja jätettiin käyttämättä. Ohjeistuksesta huolimatta sama porukka varasi itselleen eri nimillä useamman tunnin peräkkäin.

Väärinkäytöksistä johtuen päätimme lopettaa saunavuorojen varaamisen, jotta tavallisella seurakuntalaisella olisi enemmän mahdollisuuksia saunoa Merihiekan saunassa. Tervetuloa saunomaan!

Jussi Mäkelä

Vuosaaren seurakunnan kirkkoherra

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.