Miehemme maailmalla
Valtatie 66:lla. Ville Haapasalo vaihtoi pipon stetsoniin. Kuva: Nelonen media

Valtatie 66:lla. Ville Haapasalo vaihtoi pipon stetsoniin. Kuva: Nelonen media

Miehemme maailmalla

Katsojia on hemmoteltu matkaohjelmilla tänä syksynä. Yle Teeman löytö, Venäjän kolkkia pitkissä sarjoissa esitellyt näyttelijä Ville Haapasalo, loikkasi Neloselle ja toiselle mantereelle. Haapasalo goes America -sarjan viimeinen osa nähdään tällä viikolla.

Onneksi Teema löysi uuden idean: Yhdysvalloissa pitkään asuneen rockmuusikon Sami Yaffan juontama Sound Tracker -musiikkisarja kuljetti katsojaa USA:sta Argentiinaan ja Etiopiaan asti. Usein sarjassa soittivat Yaffan muusikkotutut. Musiikista intohimoisen kiinnostunut Yaffa on mainio juontaja, rento ja asiantunteva.

MTV3:n tarjontaan kuuluvat uutisankkuri Peter Nymanin isännöimä Peter Hispaniassa sekä Aku ja 7 ihmettä. Siinä näyttelijä Aku Hirviniemi kiertää Unescon maailmanperintökohteita Macchu Picchusta Taj Mahaliin.

Haapasalon sarjoilla on ollut vankka perusta: miehen sujuva kielitaito, uskomaton suosio Venäjällä, sydämellisyys ja heittäytyvä asenne. Viis siitä, että välillä Ville on kameran edessä väsynyt ja repsottava. Vastapainoksi on saatu myös hienoja kohtaamisia ja paikallisväriä.

Amerikassakin kuuluisan Valtatie 66:n varrella Haapasalo jaksaa koluta syrjäkyliä ja ottaa rennosti kontaktia ihmisiin.

Peter Hispaniassa tarjoaa käytännön matkavinkkejä suomalaisille turisteille. Opas ei edes yritä jututtaa espanjalaisia, ja erikoiset paikat, kokemukset ja ihmiset puuttuvat.

Aku Hirviniemi on suvereeni koomikko. Mutta hänen sarjassaan ainutlaatuiset nähtävyydet ovat liian usein vain taustaa Aku-show’lle. On kiusallista katsoa, kun Aku esittää vanhaa Putous-hahmoaan muslimioppaalle Jordaniassa.

Eira Serkkola

Jaa tämä artikkeli: