Mielipide: Harhaista kuplaelämää internetissä

Mielipide: Harhaista kuplaelämää internetissä

Internetin piti aikojen alussa olla sähköinen valtatie, joka tuo maailmassa olevan tiedon kaikkien saataville. Tämä mahdollisuus oli kuitenkin rajallisen kapasiteetin omaavalle homo sapiensille liikaa. Nyt seuraan vain oman rajallisen piirini asioita. Ei mitään avartavaa tietoa oman hiekkalaatikkoni ulkopuolelta.

Vain valitsemani uutiskanavat ja vielä niiltäkin suodatetut osa-alueet tavoittavat minut. Facebook, Twitter ja LinkedIn esittelevät minulle juuri omaa yhteisöäni kiinnostavaa sisältöä. Booking.com toivottaa minut tervetulleeksi prikulleen samaan Nizzan hotelliin, jossa olin viimeksi.

Ah, miten elämä onkaan helppoa ja suloisen pientä. Eikös? Vai onnistuinko rakentamaan itselleni harhaisen kuplan?

Ratkaisun avaimet ovat täysin omissa käsissämme. Liikkeelle pääsee jo sillä, että kerran päivässä vilkaisee mediaa, joka ei ole omassa päivittäisessä uutisvirrassa. Hallaa tuskin syntyy, vaikka umpikaupunkilainen lukisi silloin tällöin Maaseudun Tulevaisuutta tai kokoomuslainen Demokraatti-lehteä. Vannoutunut elokuvafriikki voi poiketa välillä teatteriin. Ruokaostoksillakin voi käydä ventovieraassa paikassa.

Innovaatiot ja muutos tarvitsevat kitkaa. Sitä syntyy ainoastaan, jos kohtaamme uusia, erilaisia ja jopa pelottavia asioita. Muuten ei voi tietää, mitä mielenkiintoista nurkan takana saattaa piileskellä. Rohkean piipahduksen jälkeen oma kupla saattaa hieman laajentua.

Riitta Auvinen

toimitusjohtaja

Rianno Communications Oy

 

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi