null Mielipide: Kaupunkitila kuuluu kaupunkilaisille

Puheenvuorot

Mielipide: Kaupunkitila kuuluu kaupunkilaisille

Marian sairaala-alueelle ollaan kaavoittamassa liike-elämän keskusta. Rakentamisen yhteydessä aiotaan poistaa Baanalla sijaitseva virkistysalue.

Alueella pelataan paitsi koripalloa ja pingistä, myös potkulautaillaan, skeitataan ja pelataan mölkkyä. Jotkut istuvat penkeillä ja kivireunuksilla ja katselevat muiden touhuja, osa lukee kirjaa. Baanaa käyttävät virkistysalueena lähialueiden asukkaat, ja siellä liikkuvat myös Ressun koulun iltapäiväkerholaiset.

Suunnitelmissa mainitaan, että koripallokentälle ja pingispöydille pyritään löytämään uusi paikka etelä-Baanalta. Liikuntapaikkojen siirtäminen varjoisalle ja kapealle etelä-Baanalle, jota kuormittavat Mechelininkadun liikenteen melu ja huono ilmanlaatu, on epäonnistunut, mielestäni jopa mahdoton ratkaisu.

Nyt kun kaupungissa suunnitellaan Marian ja Lapinlahden sairaala-alueiden jatkokäyttöä, tulisi mielestäni suosia vahvasti kaikille avoimia tiloja eikä luoda sellaisia tiloja, joihin on pääsy vain harvalla. Mikäli suunnittelu pohjautuu pääosin elinkeinoelämän tarpeisiin, asukkaille syntyy helposti tunne epätasapuolisesta kaupunkisuunnittelusta.

Kaupunkitila kuuluu kaupunkilaisille. Toivonkin, että Baanan hyvin toimiva virkistysalue voidaan säilyttää entisellään, etenkin kun se tukee hyvin myös Marian alueen toimijoita. Kaikille avoimien ja maksuttomien ulkoliikuntapaikkojen vähentäminen ei ole etenkään lasten ja nuorten etu.

Elina Berg

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.