null Mielipide: Keskity hyveisiin

Puheenvuorot

Mielipide: Keskity hyveisiin

Jos haluat elämältäsi enemmän, keskity hyveisiin. Mitä ikinä kaipaat tai elämältäsi toivot, hyveet ovat nopein ja miellyttävin tie. Hyveet ovat ilmaisia, mutta tuovat rikkauksia ja toimivat joka kulttuurissa ja maailman kolkassa. Kaikkien toteutuneiden edistysaskelten taustalta löytyvät hyveet. Nyt on sinun aikasi valita, sillä hyveet ovat valinta.

Me elämme yhteisössä, halusimme tai emme. Valitsenko nähdä hyvän toisessa ja kohdata hänet kaltaisenani hauraana ja vajavaisena? Annanko pelon ohjata toimintaani, vai olenko rohkeasti avoin?

Toisilta on paljon helpompi vaatia sellaista, mihin ei itsekään pystyisi. Varsinkin jos on nostanut itsensä ylästatukseen suhteessa toiseen. Kova linja on usein sivistymättömyyttä tai käsittelemättömiä traumoja. Jos todella haluat ajatella omaa etuasi, älä rohmua kaikkea itsellesi. Keskity hyveisiin

Pysyäksemme oikealla tiellä meidän on ensin hyväksyttävä se, mikä on, ja edettävä siitä käsin.

Meidän on tahdottava sitä mitä toivomme. Tee niitä asioita miksi haluat tulla, sillä me olemme sitä, mitä teemme, ja meistä tulee se, mitä teemme.

Valinta on meidän, vaikkei se aina ole helppoa. Ei pidä pelätä epäonnistumista, sillä se on onnistumisen hinta. Mitä useammin onnistumme valitsemaan hyveen läpi oman väsymyksen ja vajavaisuuden, sitä turvallisempi ja onnellisempi meidän kaikkien on olla ja tuoda sisintämme esiin.

Toni Koivunen

Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.