null Mielipide: Kohtuullinen elämä ei tarkoita kurjuutta

Puheenvuorot

Mielipide: Kohtuullinen elämä ei tarkoita kurjuutta

Kun ihmisiä tarkoitushakuisesti pelotellaan ilmastotoimien seurauksista, unohtuu, että moni eläkeikäinen elää jo valmiiksi kohtuullisella tasolla. He ovat myös eläneet valtaosan elämästään aikana, jolloin lomalentely ei ollut tavallista, ruokahävikkiä vältettiin, vaatteita korjattiin ja tavaroita ostettiin harkiten.

Suurten ikäluokkien edustajilla olisikin sanansa sanottavana elämäntapamuutoksiin, joita kansalaisilta odotetaan ilmastonmuutoksessa.

Eläkeikäiset voisivat kertoa muutosta pelkääville, ettei 1950-, 1960- ja 1970-lukujen arki ollut kurjuuden maksimointia. Mutta elämä voi tulevaisuudessa olla sellaista, jos nyt ei ryhdytä riittäviin toimiin.

Suurimpia muutoksia kaivataankin nyt niihin asioihin, joihin yksittäinen ihminen ei voi vaikuttaa, esimerkiksi energia- ja metsäpolitiikkaan ja rakentamiseen.

Me kaikki voimme vaatia päättäjiltä, että suurimmat saastuttajat asetetaan vastuuseen. Ilmastonmuutosta ei torjuta syyllistämällä yksittäisiä kansalaisia.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Valo teidän luomassanne pimeydessä” – aikuisten saamattomuus ajoi lapset ja nuoret osoittamaan mieltään eri puolilla maailmaa

Ajankohtaista

Ilmastonmuutos tarkoittaa luopumista, mutta hyvistä valinnoista saa myös iloa, uskoo ysiluokkalainen Eerika Vatilo.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.