Mielipide: Kristillinen avioliittotyö ehkäisee seksuaalista häirintää

Mielipide: Kristillinen avioliittotyö ehkäisee seksuaalista häirintää

Seksuaalisesta häirinnästä tarpeekseen saaneet ihmiset ovat synnyttäneet maailmanlaajuisen #metoo-liikkeen. Kristittyjen pitäisi nyt liittyä tähän keskusteluun voimalla.

Seksuaalinen häirintä – ja laajemmin holtiton seksuaalinen käyttäytyminen – rikkovat ihmisiä. Jumala on antanut meille avioliiton turvasatamaksi elää seksuaalisuuttamme todeksi. Uskottomuutta ja satunnaisia seksisuhteita pidetään aikaamme kuuluvana. Onko synnistä puhuminen tässä yhteydessä puritaanista, ahdasmielistä ja syyllistävää? Minkä mallin olemme antaneet lapsillemme? Vai jätimmekö lapsemme kasvamaan yliseksualisoituneen median armoille?

Kirkolla ja meillä seurakuntalaisilla on nyt oiva tilaisuus tuoda kristilliset arvot ja asenteet kirkkaasti esiin. Meillä on oikeus ja velvollisuus tehdä työtä arvojemme puolesta ja oikeus puolustaa niitä omien rikkomustemmekin jälkeen.

Kristillinen avioliittotyö on saanut aivan liian vähän julkisuutta ja arvostusta. Se tekee ennaltaehkäisevää työtä hyvän elämän puolesta. Se levittää rakkauden hyvää sanomaa konkreettisesti. Se puolustaa avioliittoja, perheitä ja rakkautta.

Juha Kokkila
diplomi-insinööri

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi