null Mielipide: Muistolehto tuotti pettymyksen Malmilla

Puheenvuorot

Mielipide: Muistolehto tuotti pettymyksen Malmilla

Mitä tuo mieleesi sana muistolehto? Kauniin lehtomaisen ympäristön, missä on rauhallista istuskella muistelemassa rakkaintasi?

Tätä odotin, mutta mitä näinkään Malmin hautausmaalla: kauniin kivimuurin ulkopuolella olevan betonilaatoilla reunustetun (keskeneräinen rakennustyömaa?) suurehkon nurmikentän, jossa on muutama valtavan suuri puu. Tuli tunne, että kesäisin hetkenä minä hyvänsä joku levittää huopansa ja tulee piknikille. Ei mitään pehmentäviä kasveja, kuten matalia pensaita tai saniaisia. Tähän tosi kolkkoon paikkaan minun piti jättää rakkaimpani tuhkat.

Useilla muilla hautausmailla muistolehto on nimensä veroinen. Ei voi kuin toivoa, että Malmin hautausmaalla on suunnitelmat tilanteen korjaamiseksi. Ja teille, jotka suunnittelette muistolehdon käyttöä, käykää tarkistamassa paikka etukäteen. Jos olisin niin tehnyt, olisin välttynyt tältä surulta eli vaihtanut hautausmaata.

Raila Ketonummi

Edellisen johdosta: Ikävä kuulla, ettei muistolehtomme vastannut teidän ennakko-odotuksianne vehreästä lehdosta. Muistolehtomme koivut ovat varttuneet paikalla jo hyvän aikaa ennen hautausmaaksi suunnittelua ja alkavat olla elämänsä ehtoopuolella.

Otan mielelläni vastaan ehdotuksia alueen kehittämiseksi. Kiitos arvokkaasta palautteestanne ja hyvää joulun odotusta!

Heikki Nyman

Malmin hautausmaan vs. ylipuutarhuri

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.