null Mielipide: Onko toivomus rukous?

Puheenvuorot

Mielipide: Onko toivomus rukous?

Ei-uskovainen ihminen toivoo, uskovainen rukoilee. Onko se niin?

Kaikkialla maailmassa ihmiset lähettävät erilaisia pyyntöjä joko ääneen lausumalla tai mielessään. Suurimman hädän hetkellä jokainen voi parahtaa hätähuutonsa ja kohdistaa sen – kenelle?

Vakava sairaus voi tuoda ruumiillista tuskaa, johon ihminen hakee helpotusta kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kyllä siinä tilanteessa pääsee helposti rukous, vaikkei osaisi mitään muuta kuin: Isä meidän, joka olet taivaassa.

Sen voi hyvinkin sanoa ihminen, joka ei usko taivaalliseen isään. Helposti suusta purkautuu myös kuiskaus: Auta Jeesus. Mutta kun kipu helpottaa, rukoileminen ja avun pyytäminen on helppo unohtaa.

Uskovaiset puhuvat rukouksen voimasta, mutta heistäkään kaikki eivät usko, että sillä olisi todellisia seurauksia. Onnellisia ovat ne, jotka kokevat saaneensa vastauksen. Heidän ei tarvitse miettiä ja ihmetellä, onko rukouksesta hyötyä.

Kokemuksesta tiedän, että te, jotka rukoilette toisten puolesta, annatte joka kerta suuren lahjan. Syöpähoidoissa on hetkiä, jolloin ihminen on tosi heikoilla, kun tuntee voimiensa katoavan ja olonsa huononevan. Mutta esirukoilijoiden vuoksi minä olen saanut tuntea olevani Jumalan kämmenellä. 

Ata Hautamäki

kirjailija

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.