null Mielipide: Osallistu tutkimukseen ikäihmisten kotisaattohoidosta

Mielipide: Osallistu tutkimukseen ikäihmisten kotisaattohoidosta

Tulevaisuudessa yhä useampi suomalainen elää elämänsä loppuun asti omassa kodissaan. Tutkimuksessamme selvitämme ihmissuhteiden, sosiaalisen tuen ja kodin merkitystä elämän viime vaiheissa ja surussa. Olemme myös kiinnostuneita kuulemaan, onko uskonnollisuudella tai henkisyydellä merkitystä näissä elämänvaiheissa.

Etsimme haastateltaviksi yli 65-vuotiaita henkilöitä, joilla on parantumaton sairaus, sekä heidän rinnallaan kulkevia omaisia ja läheisiä. Lisäksi haluaisimme haastatella menetyksen viimeisten kahden vuoden aikana kokeneita omaisia ja läheisiä.

Jos tunnistit itsesi yllä olevasta kuvauksesta ja haluat kertoa kokemuksistasi, ota yhteyttä tutkija Sofia Sarivaaraan: p. 050 376 8950, sofia.sarivaara@helsinki.fi. Voit olla yhteydessä myös tutkimuksen johtajaan, käytännöllisen teologian professori Auli Vähäkankaaseen: auli.vahakangas@helsinki.fi.

Osallistumalla autat kehittämään ihmisille elämän viime vaiheissa ja surussa tarjottua tukea. Monitieteinen, kuuden hengen tutkijaryhmämme on Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoista.

Sofia Sarivaara

väitöskirjatutkija

Helsinki

Jaa tämä artikkeli: