null Mielipide: Palvelun myyjä voi olla myös kevytyrittäjä

Mielipide: Palvelun myyjä voi olla myös kevytyrittäjä

Nimimerkki Tärkeä ohje kirjoitti pimeästä työstä ja yrittäjän kuulumisesta ennakkoperintärekisteriin. Hän viittasi ilmeisesti siihen, että Kirkko ja kaupunki -lehdessä on paljon palveluntarjoajien mainoksia (K&k 26.8.). Tämä on tärkeä asia, mutta ei ihan niin yksioikoinen kuin kirjoittaja kuvasi.

Nykyisin moni työllistää itseään myös ns. kevytyrittäjänä ilman yritystä  ja Y-tunnusta, kuulumatta ennakkoperintärekisteriin. Kevytyrittäjältä ostettu palvelu on laillista. Siitä maksetaan verot ja muut lakisääteiset maksut. Ainoa ero on se, että asiakas ei saa kotitalousvähennystä ostaessaan palvelua kevytyrittäjältä.

Kevytyrittäjä tekee palvelusopimuksen asiakkaansa kanssa, ja laskutuksen hoitavat ammattitaidolla erilaiset laskutuspalvelut. Kirkko ja kaupungin palveluja tarjotaan -palstalla voi siis olla kevytyrittäjien mainoksia.

Kun tarvitset siivousta, remonttia tai muuta mainostettua palvelua, kannattaa soittaa palvelun tarjoajalle ja kysyä hänen toimintatapaansa. Palvelun ostaminen kevytyrittäjiltä tukee yleistä työllistymistä ja kansantaloutta.

Minna Rahikka

kevytyrittävä monityöntekijä

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: